Gazete Vatan Logo

Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilir? Adalet Bakanlığı personel alımı 2023 sonuç sorgulama ekranı!

Adalet Bakanlığı 22 bin 43 personel alımı başvuruları 11 Mayıs’ta sona erdi. Başvuruların sona ermesinin ardından 2 hafta sona ererken gözler personel alımı sonuçlarına çevrildi. İnfaz koruma memuru, zabıt katibi, mübaşir, koruma ve güvenlik görevlisi alımı için merakla sonuçlar bekleniyor. Peki, Adalet Bakanlığı 22 bin 43 personel alımı sonuçları açıklandı mı? İşte, Adalet Bakanlığı personel alımı sonuç sorgulama ekranı…

Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilir? Adalet Bakanlığı personel alımı 2023 sonuç sorgulama ekranı!

Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları sorgulanıyor. Adalet Bakanlığı sözleşmeli olarak psikolog, icra katibi, sosyal çalışmacı, zabıt katibi, mübaşir, koruma ve güvenlik görevlisi, teknisyen, şoför, aşçı alımı için başvurular tamamlandı, gözler sonuçlara çevrildi. Peki, 2023 Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı, nasıl öğrenilir?

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru işlemleri 11 Mayıs tarihinde sona erdi. Alım yapılacak personeller genel ve özel başvuru şartları, eğitim durumu, yaş ve diğer kriterler dikkate alınarak belirlenecek. Şartları sağlamadığı tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılacak.

Sonuçların açıklanacağı tarih henüz belli olmadı. Sonuçların haziran ayı içerisinde duyurulması bekleniyor.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI SONUÇ SORGULAMA

Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları duyurusu adalet.gov.tr adresinden yapılacak. Sözlü sınavlara katılmaya hak kazanan adayların listesi Adalet Bakanlığı resmi internet sayfasından yayınlanacak. Personel alımı sonuçları, başvurularda olduğu gibi e-Devlet üzerinden şifre ve T.C. kimlik numarası ile beraber sorgulanabilecek.

Haberin Devamı

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADROLARI

İlanlara göre 8 bin 647 infaz koruma memuru, 5 bin 461 zabıt katibi, 2 bin 429 mübaşir, 1590 koruma ve güvenlik görevlisi olmak üzere çözümleyici, destek personeli, istatistikçi, mühendis, mütercim, mütercim tercüman, programcı, teknisyen, tekniker, fizyoterapist, sosyal çalışmacı, psikolog, işaret dili tercümanı, öğretmen, sağlık memuru, hemşire, büro personeli, gemi adamı, veteriner hekim, diyetisyen ve icra katibi kadrolarında istihdam sağlanacak. Alımlarla adliyelerde 10 bin 719, Ceza İnfaz Kurumlarında 10 bin 138, İcra Dairelerinde 700, Bakanlık merkez teşkilatta 563 olmak üzere 22 bin 43 kişi istihdam edilecek.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI GENEL ŞARTLARI

657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
- 30 veya 35 yaşını tamamlamamış olmak ( kadrosuna Göre farklılık gösterebilir ) ( Zabıt kâtibi, mübaşir, teknisyen, işaret dili tercümanı, şoför, aşçı ve hizmetli unvanları için 35 yaşını bitirmemiş olmak) ( Koruma ve güvenlik görevlisi unvanı ve İnfaz ve Koruma Memuru alımı için 30 yaşını bitirmemiş olmak, )
- 2020 yılında ÖSYM tarafından yapılan KPSS'den P94, P93 veya P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, En az Lise mezunu olmak şartı ile Önlisans veya Lisans mezunu olmak,
- Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak.
- Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
- Güvenlik Soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

Haberin Devamı