Gazete Vatan Logo

EYT toplantısında son durum ne? EYT toplantısında neler konuşuldu, kimler katıldı? EYT ne zaman çıkacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili sürecin sonuna yaklaşılırken, hükümet tarafında EYT trafiği de arttı. Hükümetin üzerinde tititzlikle çalıştığı EYT düzenlemesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Kamuoyunun tüm dikkati toplantıya çevrilirken yüzbinlerce kişi EYT ile ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Peki, EYT toplantısında son durum ne? EYT toplantısında neler konuşuldu, kimler katıldı? EYT ne zaman çıkacak? EYT ne zaman Meclis’e gelecek? EYT toplantısında son dakika açıklaması var mı? EYT ile ilgili bugün ne oldu? İşte detaylar…

EYT toplantısında son durum ne? EYT toplantısında neler konuşuldu, kimler katıldı? EYT ne zaman çıkacak?

Yılın sonuna yaklaşılırken, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili görüşmeler de arttı. Hükümet tarafından yürütülen çalışmalara hız verilirken yıl sonuna çıkması beklenen EYT yasasında son görüşmeler de yapılıyor.

EYT TOPLANTISINDA NELER KONUŞULDU, KİMLER KATILDI?

Bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik yapılması beklenen düzenlemeye ilişkin toplantı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıya, Oktay'ın yanı sıra AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı katıldı.

Toplantıda EYT düzenlemesine ilişkin son durum değerlendirildi. Düzenlemenin ilerleyen günlerde TBMM Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. EYT kapsamında hazırlanan çalışmanın nasıl olacağı, nasıl uygulanacağı toplantıda tüm yönleriyle ele alındı.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de daha önce EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu.  Bakan Bilgn: “Süreç devam ediyor, çalışma bittiğinde kamuoyu ile paylaşacağız” açıklamasında bulunmuştu.