Gazete Vatan Logo

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) şartları değişti mi? EYT yaş şartı geliyor mu? EYT yaş şartı olacak mı?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili yeni gelişme! Yıllardır devam eden EYT sorununun çözümü için hükümet çalışmalarına devam ederken milyonların gözü kulağı Meclis’e gelecek kanun teklifinde. Hükümet, EYT trafiğini hızlandırırken art arda toplantılar yapılmaya devam ediliyor. Prim gününü dolduran ancak yaşa takılanların beklentisi EYT düzenlemesinde etkin bir çözüm bulunması ve kazanılmış hakların iade edilmesi yönünde. EYT’ye son şekli verilirken Kadınlarda 48, erkeklerde 50 yaş sınırı tartışıldığı iddia ediliyor. Peki, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) şartları değişti mi? EYT yaş şartı geliyor mu? EYT yaş şartı olacak mı? EYT’li ikinci kez yaşa mı takılacak? EYT’de kadınlarda 48, erkeklerde 50 yaş sınırı mı geliyor? İşte sosyal medya ve kulislerde konuşulan EYT yaş koşulu ile ilgili tüm detaylar…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) şartları değişti mi? EYT yaş şartı geliyor mu? EYT yaş şartı olacak mı?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde sona yaklaşılırken Meclis’e gelmeden önce düzenlemenin son şeklinin verilmesi için görüşme trafiği devam ediyor. Yıllardır çözülmeye bekleyen EYT sorununa ilişkin hükümetin zirvesinde toplantılar yapılıyor. Beştepe'de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yapılan EYT ile ilgili son toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldı. Ayrıca, toplantıda AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı da yer aldı.

EYT YAŞ KOŞULU MU GELİYOR?

EYT düzenlemesinin tüm yönleriyle görüşüldüğü toplantıda EYT’lilerde yaş sınırı düzenlemesine gidilebileceğine yönelik görüşün öne çıktığı iddiaları konuşuluyor. EYT'de yaş koşulunda kadınlarda 48, erkeklerde 50 yaş sınırı gündeme geldiği belirtiliyor. Ancak yaş sınırı ile ilgili bir değişikliğin olup olmayacağına ilişkin net bir karar bulunmuyor.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’LA DA BİR TOPLANTI YAPILMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçen hafta çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da bir araya gelmişti.

EYT İLE İLGİLİ SON DURUM NE?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili çalışmalar devam ederken yeni toplantıların yapılacağı belirtiliyor. Görüşmelerde EYT düzenlemesinin ve yapılacak değişikliklerin enflasyona etkisi, şirketlerin mali yükünün artması ve kamuya gelen yükün etraflıca değerlendirilip, hesaplandığı belirtiliyor.

Bakan Bilgin daha önce yaptığı açıklamalarda yaş sınırının olmayacağını açıklamış, kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini dolduran ve 5 bin prim günün tamamlayanların düzenlemeden yararlanacağını duyurmuştu.