Gazete Vatan Logo

Uzman öğretmen maaş farkı 2023! Uzman öğretmen maaşları ne kadar olacak, başöğretmen maaşları ne kadar artacak?

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı bugün gerçekleşti. Öğretmenler uzman ve başöğretmenlik unvanına sahip olmak, maaşlarını attırmak için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavına girdi. Sınavın ardından öğretmenler sınavdan geçilmesiyle maaşlarının ne kadar artacağını merak ediyor. Peki, uzman öğretmenlik maaşı ne kadar? 2023 uzman öğretmen ve başöğretmen maaşları ne kadar artacak? İşte Uzman öğretmen maaş farkı

Uzman öğretmen maaş farkı 2023! Uzman öğretmen maaşları ne kadar olacak, başöğretmen maaşları ne kadar artacak?

Uzman öğretmen maaş farkı aramaları, sınavın ardından yoğunluk kazandı. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav sonuçlarına göre başarılı olan öğretmenlerin maaşlarında artış yaşanacak. 10 yılını tamamlamış öğretmenlere hem bir derece yükselme fırsatı hem de maaşlarında ek ödeme fırsatı sunacak. Peki, Uzman öğretmen maaşları ne kadar olacak, başöğretmen maaşları ne kadar artacak?

UZMAN ÖĞRETMEN MAAŞ FARKI NE KADAR?

Yüzde 20 gelir vergisi uygulanırsa 507,07 TL uzman öğretmenlik tazminatı bugün için alınmaktadır.

UZMAN ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR ARTACAK 2023?

Uzman öğretmen olmaya hak kazanmış her öğretmen bir derece atlayacak ve maaşlarına ek olarak 1342 TL ücret alacaklar. Bu durumda 10 yıl görev yapmış bir öğretmen 11819 TL maaş alırken uzman öğretmen unvanını aldıktan sonra 13161 TL maaş alacak.