Gazete Vatan Logo

Asgari ücretin işverene maliyeti ne kadar? Asgari ücrette işveren işsizlik sigorta fonu ve SGK primi kaç lira?

Asgari ücret zammı ve 2023 asgari ücretinin belirlenmesi için işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına başladı. Milyonlarca çalışan komisyon tarafından belirlenecek asgari ücreti merak ediyor. Görüşmeler devam ederken, asgari ücretlinin işverene maliyeti merak ediliyor. Peki, Asgari ücretin işverene maliyeti ne kadar? Asgari ücrette işveren işsizlik sigorta fonu ve SGK primi kaç lira? İşte asgari ücretlinin maliyeti!

Asgari ücretin işverene maliyeti ne kadar? Asgari ücrette işveren işsizlik sigorta fonu ve SGK primi kaç lira?

2023 asgari ücretinin belirleneceği asgari ücret görüşmeleri başladı. İşçi, işveren ve hükümetten temsilcilerin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirirken, asgari ücret tahminleri ve asgari ücretlinin işverene maliyeti pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

2022 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 6 bin 471 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyor.

ASGARİ ÜCRETİN İŞVERENE MALİYETİ NE KADAR?

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 7 bin 603 lira 43 kuruş. Bunun 6 bin 471 lirası brüt asgari ücret, 1003 lira 1 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 129 lira 42 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.