Gazete Vatan Logo

50 D kadrosu nedir? Sözleşmeliye kadro düzenlemesinde 50-D’li araştırma görevlileri kadro alacak mı?

Sözleşmeli kadro düzenlemesinde kapsam genişletildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeliye kadro düzenlemesine 50-D’li araştırma görevlilerini ve Kültür Bakanlığı sanatçılarını da dahil ettiklerini açıkladı. Peki, 50 D kadrosu nedir? Sözleşmeliye kadro düzenlemesinde 50-D’li araştırma görevlileri kadro alacak mı? 50 D araştırma görevlisi maaşı artacak mı? İşte detaylar…

50 D kadrosu nedir? Sözleşmeliye kadro düzenlemesinde 50-D’li araştırma görevlileri kadro alacak mı?

Sözleşmeli personele kadro düzenlemesiyle ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in son açıklamasında düzenlemeye 50-D’li araştırma görevlilerini ve Kültür Bakanlığı sanatçılarını da dahil ettiklerini açıkladı.

50-D’Lİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ KADRO ALACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemeye 50-D’li araştırma görevlilerini ve sözleşmeli Kültür Bakanlığı sanatçılarını da kapsama dahil ettiklerini açıkladı. Araştırma görevlileri ve sanatçılar, pazartesi günkü kabine sonrası yapılan açıklamalarda yer almayan gruptaydı.

50 D KADROSU NEDİR?

Devlet üniversitelerinde lisansüstü eğitim süresince görev yapan kadrolu araştırma görevlileridir. 40 bine yakın araştırma görevilisinin bulunduğu tahmin ediliyor.  50-D kapsamındaki araştırma görevliliğinde öğrenci olma şartı bulunuyor. İş garantisi yoktur. Daimi bir kadro değildir, doktora eğitimi süresi sonunda kadroyla ilişik kesiliyor. Ayrıca, yüksek lisans mezuniyeti sonrası 6 ay içinde bir devlet üniversitesinde doktora programına başlamazsa kadroyla ilişiği kesiliyor. 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren tüm devlet üniversitelerinde araştırma görevlisi kadrolarına 2547 sayılı Kanunun 50-d maddesi uyarınca atama yapılıyor. Kişilerin 50/d araştırma görevlisi kadrosuna atanabilmesi için azami öğrenim süreleri içinde bulunan aktif lisansüstü öğrenciliğinin bulunması şarttır.

Haberin Devamı