Gazete Vatan Logo

ABD'li Kraft Heinz Assan Gıdayı 100 milyon dolara alıyor

ABD merkezli, gıda, dondurulmuş gıda ve hazır yemek üreten çok uluslu The Kraft Heinz Company, Assan Gıdayı satın almak üzere Kibar Holding ile yaklaşık 100 milyon dolar değerleme üzerinden bir anlaşmaya vardığını açıkladı.

ABD'li Kraft Heinz Assan Gıdayı 100 milyon dolara alıyor

Açıklamada, "Assan Gıda perakende ve ev dışı tüketim sektöründe hızla büyüyen, Balıkesir ve İzmirde sos üretim tesisleri bulunan ve 2019 yılından beri Kraft Heinzın sertifikalı üretici ortağı olan bir firmadır. Assan Gıdanın satın alınması, Kraft Heinza perakende ve ev dışı tüketim sektörlerinde Avrupa, Ortadoğu ve Afrikadaki operasyonlarını güçlendirme imkanını sağlıyor" denildi.

Kraft Heinz Uluslararası Bölge Başkanı Rafael Oliveira, satın alma ile ilgili şunları söyledi:

"Bu girişimimiz, lezzet geliştirme odaklı uluslararası büyüme stratejimizi hızlandırmak için harika bir fırsat. İnanıyoruz ki Assan Gıdanın yenilikçi sos ve domates ürün portföyüne ek olarak büyüyen ev dışı tüketim sektöründeki geniş dağıtım ağı ve başarılı ekibiyle, Kraft Heinza, Türkiyedeki Heinz markasını büyütme ve Kraft Heinzın küresel ölçeği ve büyüme hızıyla birleşerek uluslararası lezzet geliştirme platformumuzu daha da genişletme imkânı sunacak."

Merkezi İstanbul'da bulunan Assan Gıda, gıda sektörüne yönelik bir Kibar Holding yatırımı olarak 1998 yılında Balıkesirde kuruldu. Colorado, Kingtom, Oba gibi markalar aracılığıyla satışa sunulan salça, ketçap, mayonez, makarna ve et sosları gibi çok çeşitli uluslararası mutfaklara hitap eden geniş bir ürün portföyüne sahip olan Assan Gıda, yaklaşık 400 çalışanıyla, iç piyasanın yanında 50'den fazla ülkeye ihracat yapıyor.

Haberin Devamı

Açıklamaya göre, satın alma anlaşmasının, Rekabet Kurumu onayı sonrası, 2021in ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor.