Gazete Vatan Logo

YDS soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? YDS sonuçları ne zaman açıklanır?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2021 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2021-YDS/1) 10.15'te başladı. Adaylar Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce, Rusça dillerinden sınava girecek. Peki, 2021 YDS sınav süresi kaç dakika? 2021 YDS sınavı ne zaman bitecek? YDS sınavı sınavından en erken saat kaçta çıkılır? YDS sonuçları ne zaman açıklanır? İşte detaylar...

YDS soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? YDS sonuçları ne zaman açıklanır?

ÖSYM tarafından 2021 YDS bugün gerçekleştiriliyor. 2021 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2021-YDS/1) 10.15'te başladı. Peki, 2021 YDS sınav süresi kaç dakika? 2021 YDS sınavı ne zaman bitecek? YDS sınavı sınavından en erken saat kaçta çıkılır? YDS sonuçları ne zaman açıklanır? İşte detaylar...

YDS SAAT KAÇTA BİTECEK?

Yabanı Dil Sınavı için adayların sınavı saat 10.15'de başladı. Adaylar sınavdan 12.45'de çıkacak. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınav süresinin ilk 135 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasak olacak.

YDS SINAV SÜRESİ KAÇ DAKİKA?

YDS sınavında adaylara 150 dakika süre verilecek.

YDS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?
ÖSYM tamamlanan sınavın soruları aynı günün akşamında ya da ertesi gün yayınlıyor. Bu nedenle 2021 YDS sorularının cevaplarının bu akşam ya da yarın gün içerisinde yayınlanması bekleniyor. Sorular ve cevap anahtarının yüzde 10’u herkese açık olarak tamamı ise sadece sınava katılan adayların erişime açık olarak yayınlanacak.
Sorular ve cevapların tamamına ÖSYM’nin AİS sayfası üzerinden TC kimlik numarası ve şifresi ile sisteme giriş yapan kişiler ulaşabilecek.

Haberin Devamı

DEĞERLENDİRME

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacak. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacak.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

olarak kabul edilir.

YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr

internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. YDS sınav sonuçları 11 Mayıs 2021 tarihinde aaçıklanacak.

Haberin Devamı