Gazete Vatan Logo

‘Hepimiz sekiz yıldır buradayız ahparig*’

*Kardeşim

Hrant Dink suikasta kurban gidişinin 8’inci yılında anıldı. Binlerce kişi Taksim Meydanı’ndan Dink’in vurulduğu Agos gazetesine kadar yürüdü. Hrant’ın arkadaşları yürüyüş boyunca “Buradayız ahparig” ve “Hepimiz Hrant’ız hepimiz Ermeni’yiz” sloganları attı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in hain bir suikasta kurban gidişinin 8. yılında sevenleri tarafından anıldı. Taksim Meydanı’nda toplanan aralarında siyasetçiler, yazarlar, gazeteciler ve sanatçıların yer aldığı binlerce kişi saat 13.30’da Taksim Meydanı’ndan Dink’in vurulduğu Osmanbey’deki Agos Gazetesi’nin önüne kadar yürüdü.

Trafiğe kapatıldı
Trafiğe kapatılan Cumhuriyet ve Halaskargazi caddelerinden yürüyen binlerce kişi yürüyüş sırasında “Buradayız ahparig”, “Her yer Agos, her yer direniş”, “Yaşasın halkların kardeşliği” ve “Hrant için, adalet için” sloganları attı. Agos gazetesi önüne gelen kalabalık Dink’in saldırıya uğradığı 15.05’te saygı duruşunda bulunurken, Dink‘in vurulduğu yere bir çok kişi karanfiller bırakarak, mum yaktı.
‘Acımız azalmıyor’
Anmada konuşan şair ve yazar Murathan Mungan, sekiz yıldır Agos gazetesinin önünde toplanarak adalet ve hakikat aradıklarını söyledi: “Hrant’ın ölüsünü unutkanlığın zalim ellerine teslim etmeyeceğimizi haykırıyoruz. 8 yıl boyunca adalet yerinde sayarken pek çok şey söylendi, yazıldı, çizildi. Bana gelinceye kadar söylenilecekler azaldı, seyreldi belki ama acılar azalmıyor. Yerini bulmamış bir adaletin sancısı yüreklerde zonkluyor.”

Haberin Devamı

Berkin’in ailesi de yürüdü
Yürüyüşe Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ile oğlu Arat Dink’in yanı sıra Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm ve babası Sami Elvan da katıldı. Yürüyüşte HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, CHP Genel Başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Şafak Pavey, CHP’li Hüseyin Aygün, CHP ve HDP’den milletvekilleri ile Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de hazır bulundu.
Yürüyenlere silah çekti!
MALATYA’da düzenlenen Hrant Dink’i anma yürüyüşünde kimliği belirsiz bir genç topluluğa silah çekti. Yürüyüşü takip eden polisler genci etkisiz hale getirerek silahı elinden aldı. Gözaltına alınan genç, olay yerinden hızla uzaklaştırıldı. Bu arada bazı kişiler yürüyüş yapanlara tepki göstererek ’Ne Mutlu Türküm diyene’ sloganı attı.
Yürüyüşe katılan bir grup kişi Ergenekon Caddesi’nin isminin ‘Hrant Dink Caddesi’ olarak değiştirilmesi talebiyle imza kampanyası başlattı. Hazırlanan cadde tabelası da HDP’nin Şişli binasının önüne asıldı.

Haberin Devamı