Gazete Vatan Logo

‘Benimle uğraşan bir ekip var’

Pınar Selek, 19 Aralık’ta 16 yıl boyunca yargılandığı Mısır Çarşısı patlaması davasında dördüncü kez beraat etti. Ancak hakkında ağırlaştırılmış müebbet isteyen savcılık beraat kararını temyiz etti. Temyizle birlikte Pınar Selek dosyası Yargıtay Genel Ceza Kurulu’na gidecek. Selek hakkındaki son kararı Yargıtay verecek.

‘Çin işkencesi gibi’

Beş yıldır yurtdışında yaşayan Pınar Selek VATAN’a konuştu: “Uluslararası sahnede gülünç duruma düşüyorlar. Bir ekip var benimle uğraşmaya devam ediyor. Bu ekibin kimler olduğunu ortaya çıkarmak bana düşmez. Bekleme psikolojisini bir kenara attım. Türkiye’yi çok özledim ama burada çok koşturuyorum. Onların beni üzmesine izin vermiyorum. Yargıtay’dan olumlu bir karar çıkmasını bekliyorum. Bana yapılanlar Çin işkencesi gibi.”

‘Benim cezam hasret’

“Beni görmek için Fransa’ya çok gelen oluyor. Bu süreçte dostluklar bağlamında çok güçlü ilişkilerim olduğunu gördüm. Kardeşime, aileme ve arkadaşlarıma davaya hazırlanmak gibi olduğum yükler dışında en büyük sıkıntım hasret çekmek. Beni en çok zorlayan şey sevindiğimde, üzüldüğümde babama, kardeşime sarılamamak. Ben hasretle cezalandırılıyorum.”

Haberin Devamı