Gazete Vatan Logo

“Bayrak asmaya çalıştılar”

Irak Türkmen Cephesi lideri Erşat Salihi’ni yeğeni Reşat Salihi, Kerkük’teki olaylı geceyi VATAN’a anlattı:

“Bayrak asmaya çalıştılar”

“Saldırıyı düzenleyen Raid Cabbar, bölgedeki büyük bir Kürt aşiretine mensup. Cabbar ve arkadaşları önceki gece 22.30 civarı referandumu boykot eden büyük bir pankart asılı olan TMH binasına gelerek IKBY’ye ait bayrakları asmaya çalışıyorlar. TMH’daki arkadaşlar engel olmak için uğraşıyor. Arabasının içindeki Cabbar ve motosikletli arkadaşları engel olmaya çalışanlara ateş açınca TMH binasını koruyan askerler karşılık veriyor. Bu sırada TMH’nın önündeki Türkmen askerlerinin açtığı ateş ile Raid Cabbar ölüyor, yanındaki gruptan bir kişi de yaralanıyor.”

Kürt aşiret silahlandı

Cabbar aslında sivil değil resmi bir peşmerge. Mensup olduğu aşiretin tümü silahlanmış Kerkük’teki Türkmenlere saldırı yapmak niyetindeler. Ancak Kürt Asayiş Güçleri’nin şu aşamada aşirete engel olduğunu öğrendik. Saldırıların ardından gece Türkmen parti binalarının önüne her Arap, Türkmen, Süryani gibi bir çok millete mensup güvenlik görevlisinin bulunduğu Kerkük Polisi ve SWAT güçleri geldi.”

Büroya roketli saldırı

Ayrıca Kürtler Türkmenlerin yoğun olduğu Kerkük’ün Musalla semtinde bulunan Irak Türkmen Cephesi bürosuna roketli saldırı düzenledi. Atılan füze Irak Türkmen Cephesi bürosu yakındaki polis aracını hedef aldı. Yapılan saldırıda araçta bulunan 2 polis yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı