Acayip iddialar

Son günlerde iki acayip elektronik posta mesajı aldım. Bu mesajları gönderen kişiler benim Kıbrıs'ta Derinya adlı bir yerde 10 yıl önce ölen bir Rum genci için yaptırılan heykelin açılışına katıldığımı ve Yiğidim Aslanım adlı parçamı burada Rumca okuduğumu öne sürüyor. Ve benden açıklama yapmamı istiyorlar

Haberin Devamı

Son günlerde iki acayip elektronik posta mesajı aldım.

Bu mesajları gönderen kişiler benim Kıbrıs'ta Derinya adlı bir yerde 10 yıl önce ölen bir Rum genci için yaptırılan heykelin açılışına katıldığımı ve Yiğidim Aslanım adlı parçamı burada Rumca okuduğumu öne sürüyor. Ve benden açıklama yapmamı istiyorlar.

Mesajları okuyunca şaşırdım kaldım.

Ben ne Derinya diye bir yer bilirim ne ölen gencin kim olduğundan haberim var ne de böyle bir törenden.

Uydurma olur da, ucundan kıyısından bir tutamak noktası bulunur.

Bu iddianın hiç iler tutar bir yanı yok.

Benim Kıbrıs'a son gidişim Gazi Magosa Festivali çerçevesinde düzenlenen bir konser dolayısıyla olmuştur.

Böyle bir asılsız iddiayı nereden duyduklarını öğrenmek için bu kişilere mesaj gönderdim ama henüz cevap gelmedi.

Ortada iki olasılık var.

Ya bazı iyi niyetli okurlar benim kaynağını bilmediğim bir haberle kandırılıyor ya da kendileri bizzat bu iftira kampanyasının içinde.

Şimdi siz okurlardan rica ediyorum. Böyle bir yayından haberi olan varsa lütfen bana bildirsin ki düzeltebileyim.

***

Çoktan beri düzeltmek istediğim bir başka iftirayı da bu vesileyle size iletmek istiyorum.

Mustafa Yıldırım'ın yazdığı Sivil Örümceğin Ağında adlı bir kitapta Türkiye'nin Amerikan gizli örgütleri tarafından bir ağ içine alındığı anlatılıyor.

Bu kitabın bir bölümünde benim Mikis Theodorakis'le barış konserleri vermem eleştiriliyor ve komplonun bir parçası olarak gösteriliyor.

Bütün dünyanın bildiği gibi Mikis Theodorakis Amerikan aleyhtarlığıyla tanınan bir kişidir. Değişik sanatçılarla verdiğim konserleri ve müzikal işbirliklerini böyle siyaset komplolarıyla açıklamaya çalışmak son derece yanlış.

Ayrıca Türkiye'de ve dünyada otuzu aşkın sanatçıyla ortak müzikal çalışmalar yaptım her çalıştığım kişinin geçmişinde ve geleceğinde söylediği ve söyleyeceği her söze, attığı ve atacağı her siyasi adıma kefil olamam.

Hepimiz kendimizden sorumluyuz.

Beni bu zorlama senaryoların içine sokma çabalarını hayretle karşılıyorum.

DİĞER YENİ YAZILAR