Gazete Vatan Logo

Zuckerberg siyasete mi atılıyor?

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’un kurucusu Marc Zuckerberg, Cuma günü Ohio eyaletine bağlı Newton Falls’ta yaşayan Moore ailesinin evine sürpriz misafir oldu

Zuckerberg siyasete mi atılıyor?

Yerel basında çıkan haberlerde, Moore ailesine akşam yemeğinden sadece 20 dakika önce, ‘sürpriz’ bir misafirleri olacağı bilgisinin verildiği belirtildi.

Zuckerberg’in yardımcılarından, son seçimlerde Donald Trump’a oy veren Demokrat Parti taraftarı bir aile bulmalarını istediği, yardımcıların da Daniel ve Lisa Moore çiftiyle bağlantıya geçtiği kaydedildi.

Zuckerberg’in yemekte Moore ailesinin fertleriyle siyaset dışı konularda da fikir alışverişinde bulunduğu söyleniyor. Moore çiftinin Uganda’daki bir yetimhane için yardım çalışmaları yürüttüğünü öğrenen Zuckerberg’in bir sonraki yardım projesinin öksüz çocuklarla ilgili olacağını açıkladığı ifade edildi.

Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan, kurdukları vakıf aracılığıyla bu yüzyıl sonuna kadar tüm hastalıklara tedavi bulmayı amaçladıklarını açıklamışlardı. Zuckerberg, Facebook’taki hisselerinin yüzde 99’unu vakfa bağışlamıştı.

Zuckerberg’in geçen yıl açıkladığı ‘50 eyaleti ziyaret etme’ planı, pek çok kişi tarafından siyasete atılma hazırlığı olarak görülüyor. Her ne kadar siyasetten uzak duracağını söylese de Zuckerberg’in başkanlığa kadar uzanan bir siyasi kariyer hedeflediği yorumları yapılıyor.

Haberin Devamı