Gazete Vatan Logo

Zorlu Sami Yen'e ortak

Türkiye'nin devlerinden Zorlu yüzde 75 payla Ali Sami Yen stad arazisine ortak oluyor...

Bir haftadır Yaşar Aşçıoğlu ile Ali Sami Yen stad arazisine ortak olarak katılmayı görüşen Zorlu Grubu, yüzde 75-25 oranında mutabık kaldı. Stad arazisi ile ilgili yeni yapı, onaylanmak üzere TOKİ’nin incelemesine sunuldu.

Zincirlikuyu Karayolları arazisinde dev bir projeyi yürüten, daha önce yine Büyükdere Caddesi’nde Deva arazisini satın alan Ahmet Zorlu, gayrimenkulde çok önemli bir atak daha yaptı.

Bir kaç kez yenilenen Ali Sami Yen stad arazisini 475 milyon TL taahhütle alan ancak Yaşar Aşçıoğlu, stad arazisinde hakkının büyük bölümünü Ahmet Zorlu’ya devrediyor.

Konuya yakın çevrelerden edinilen bilgiye göre iki taraf, arazi üzerindeki hakkın yüzde 75 Zorlu Grubu, yüzde 25 de Aşçıoğlu Grubu’nda olmak üzere paylaşımında anlaştı.

Sözkonusu anlaşma ile ilgili olarak taraflar mutabakat imzalarken, konu onay için TOKİ’ye iletildi. Şimdi TOKİ Başkanlığı başvuruyu inceleyecek ve kararını bildirecek.

Bu arada taraflar, TOKİ onayı olmaksızın anlaşmayı kamuoyuna duyurmama konusunda da anlaşmıştı.

Nitekim dün Zorlu Grubu’ndan yapılan açıklamada “Zorlu Holding ve Aşçıoğlu İnşaat arasında Ali Sami Yen Stadı arazisi ile ilgili proje geliştirme ve yatırımlar konusunda henüz bir ortaklık anlaşması imzalanmamıştır.

İki şirket arasında görüşmeler devam etmektedir. Görüşmeler sonuçlandığında kamuoyuna gerekli açıklama yapılacaktır.” denildi.

Oysa konuya yakın kaynaklar, iki tarafın el sıkıştığını sözkonusu 75-25 oranında bir anlaşmanın TOKİ onayından sonra kamuoyuna duyurulacağını belirttiler.

150 bin metrekare inşaat izni var

Mecidiyeköy’de 34 dönümlük Ali Sami Yen stad arazisinde yer üstünde yaklaşık 87 bin metrekare inşaat yapma izni bulunuyor. Aşçıoğlu’nun ihaleyi aldıktan sonra ortaklık için çok çeşitli gruplarla görüştüğü biliniyordu. Aşçıoğlu daha önce “Arazi için Güney Kore’den ABD’ye kadar çok çeşitli firmalardan ortaklık teklifleri alıyoruz” demişti. Aşçıoğlu’nun arazi için belirlediği proje yaklaşık 300 milyon dolarlık bir yatırım gerektiriyordu.

Büyükdere hattında üçlemiş oluyor

Denizbank’ı sattıktan sonra enerji ve gayrimenkul alanlarına yoğunlaşan Zorlu Grubu, Karayolları arazisini 800 milyon dolar karşılığında satın almıştı. Zorlu Grubu 2006 yılı sonunda da 80.5 milyon dolar karşılığında Levent’te bulunan Deva İlaç arazisini almıştı. Mecidiyeköy Ali Sami Yen stad ortaklığı da onaylanırsa Zorlu Grubu aynı lokasyon içinde çok önemli üçüncü bir arazinin de ortağı olacak.

Haberin Devamı