Gazete Vatan Logo

Zorlu PSM'de canlı opera yayını

Zorlu PSM, Royal Opera House’la işbirliği yaparak en ünlü bale ve operaları canlı yayınla izleyicilerle buluşturuyor.

Zorlu PSM'de canlı opera yayını

Rahat koltuğunuza kurulup, dünyanın en önemli opera ve bale gösterilerini canlı seyretmek ister misiniz? İşte Zorlu PSM, Londra'nın tarihi opera binası Royal Opera House'ta sahnelenecek opera, bale ve şovları canlı yayınlarla sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Geçtiğimiz hafta "Norma"yla başlayan tarihe yolculuk serüveni, 1 Aralık Perşembe günü Wolfgang Amadeus Mozart'ın başyapıtlarından biri olarak kabul edilen komik operası Cosi Fan Tutte (Bütün Kadınlar Böyledir) ile devam ediyor. İki genç çift arasında yaşanan komik ve absürd hikayeyi ele alan oyun, ünlü yönetmen Prof. Yekta Kara'nın gösterim öncesi yapacağı sunum sonrasında İngilizce ve Türkçe altyazı ile izlenebilecek. (19:30, 15-30 TL. Oynayanlar: Daniel Behle, Alessio Arduini, Johannes Martin Kranzle, Corinne Winters, Angela Brower, Sabina Puertolas. Şef: Semyon Bychkov, Sahneleyen: Jan Philipp Gloger)

Gösterimler 14 Aralık 19:30'da "Anastasia" balesi, 29 Aralık'ta ise "Les Contes D'Hoffman" operasıyla devam edecek.

Özgürlüğü anlatan heykeller...

Haberin Devamı

Gördüğü her şeyi resmetmekten çok onun öyküsünü vererek insanlara dokunan Funda Tarakçıoğlu, İstanbul’daki bu ilk kişisel heykel sergisinde yine kadın, deniz, denizden gelen canlılar, kuşlar ve bütün bunları birleştiren özgürlük temasını kanatlar kullanarak işliyor. 3 Aralık'ta, Etiler Key Art Sanat Galerisi'nde sanatseverleri ağırlayacak olan sanatçı, okyanusların, göllerin derinliklerinde, bulutların üzerinde gezinip hayaller kurarken, kanat detaylarıyla, kuşlarla özgürlüğü vurguluyor.

Heykellerinin çoğunda kullandığı turkuaz cam blok kaideler sanatçının çok sevdiği denize ve suyun gücüne olan tutkusunu dile getirirken, ışığı geçiren ve yansıtan cam malzemeler, sanatçının bronz figürleriyle birbirlerini tamamlıyor.

27 Kasım 1856'da eğitim alanında uzmanlaşan 11 rahibenin Pangaltı'nda kurduğu Notre Dame de Sion Fransız Lisesi bugün 160'ıncı yaşını kutluyor. Etkinlikler kapsamında okulun sanat galerisinde yer alan "Resimde Yolculuk" sergisi ziyaret edilebilir.

İş Sanat’ın 60 yıllık hikayesi...

Haberin Devamı

İş Sanat Kibele Galerisi’nde açılan “60 Yılın Sergisi” 1956’da kurulan ve kültür hayatımızda büyük bir yere sahip olan İş Kültür Yayınları’nın tarihine ışık tutuyor. Devasa kitaplıklarda yayınevinin bugüne kadar çıkardığı 3650 kitabın her birinden birer kopya bulunuyor. Bu kitapları istediğiniz gibi alıp ziyaretçiler için düzenlenen bölümde okuyabilirsiniz. Sergi 18 Aralık'a kadar ziyaret edilebilir.

Fotoğraf belleğinde acının tasviri

Akademisyen ve fotoğrafçı Sebla Selin Ok'un kaleme aldığı, Hayalperest Yayınevi'nden çıkan "Fotoğraf Belleğinde Acının Tasviri", acı ve yaşanan dramları kült örnekler üzerinden acıyı ele alıyor. (246 syf, 25 TL)