Gazete Vatan Logo

Zorlu'nun helikopteri, arıza nedeniyle zorunlu iniş yaptı

İşadamı Ahmet Nazif Zorlu ve eşinin de aralarında bulunduğu 6 yolcu ve 2 pilotun bulunduğu helikopter, Dalaman'dan İstanbul'a giderken, motor arızası nedeniyle Aydın'ın Karacasu İlçesi yakınlarında sert iniş yaptı.

Zorlu'nun helikopteri, arıza nedeniyle zorunlu iniş yaptı

Kaza bugün saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ve eşi ile Prof. Dr. Yunus Aydın, Nurcan Aydın, Ayşe Nilgün Aydın ve Nurhan Karabacak'ı İstanbul'a götürmek için Dalaman'dan havalanan helikopter Aydın semalarına geldiğinde motorların biri arızalandı. Pilotlar Akın Yağmurlu ve Gülten Karaçay zorunlu iniş için Aydın'ın Karacasu İlçesine bağlı daha önce belde olan Yenice Mahallesi'ndeki Sırma Su Tesisleri pistine inişe geçti.

SERT İNİŞTE 4 YARALI

Piste yaklaştığı sırada kontrolden çıkan helikopter, 10 metre yükseklikten sert iniş yaptı. Kazada helikopterde bulunanlardan beyin cerrahı Prof. Dr. Yunus Aydın, Nurcan Aydın, Ayşe Nilgün Aydın ve Nurhan Karabacak yaralandı. Ahmet Nazif Zorlu, eşi Zülal ve pilotlar, kazayı yara almadan atlattı.

Birinin durumu ağır olan yaralılar ambulanslarla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ahmet Nazif Zorlu ve eşi, bir süre sonra gönderilen başka bir helikopterle Aydın'dan ayrıldı.

İSTANBUL’A GÖTÜRÜLDÜ

Aydın’ın Karacasu İlçesi’ne bağlı Yenice Mahallesi yakınlarına sert iniş yapan helikopterde bulunanlardan, Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Erol Karabacak (56), Nadire Nurhan Karabacak (55), Ayşe Nilgün Aydın (53) ve Prof. Dr. Yunus Aydın’ın (55) bel zincirlerinde düşmeye bağlı ağrı ve zedelenme olduğu belirlendi. Yaralılar tedavilerinin ardından ambulansla Denizli Çardak Havaalanı’na götürülürken, orada bekleyen Zorlu Grubu’na ati bir başka helikopterle İstanbul’daki bir özel hastaneye sevk edildikleri öğrenildi.

Haberin Devamı

Bu arada sert iniş yapan helikopterde bulunan ve kazayı yara almadan atlatan ünlü işadamı Ahmet Nazif Zorlu ve eşi Zülal Zorlu’nun Karacasu’dan başka bir helikopterle Denizli Çardak Havaalanı’na gittikleri ve oradan da helikopterle İstanbul’a geçtikleri belirtildi.

Helikopter kazasını haber alan Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Acat, Nazilli Devlet Hastanesi’ne gelerek güvenlik personeline verdiği talimatla basın mensuplarının görüntü almasını engellemeleri talimatını vererek yaralıların hastanenin arka kapısından sevk edilmesini sağladı.

Haberin Devamı

ZORLU HOLDING'TEN AÇIKLAMA

Zorlu Holding'ten yapılan yazılı açıklamada, holdinge bağlı havacılık şirketi Zorlu Air'e ait helikopterin teknik arıza nedeniyle "kontrollü iniş" yaptığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

"Grubumuza bağlı havacılık şirketimiz Zorlu Air'e ait Bell-430 tipi helikopter, bugün saat 15.25'te Aydın'ın Karacasu ilçesinde teknik arıza nedeniyle kontrollü iniş yapmıştır. Helikopterde bulunan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Zorlu, misafirleri ve mürettebattan hiç kimse yaralanmamıştır ve sağlık durumlarında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Yaşanan bu olaydan büyük üzüntü duyduğumuzu belirtir, herkese geçmiş olsun dileriz."