Gazete Vatan Logo

Zorlu Center’’ın trendy mekanlarına 'Hacı' rakip!

Beyoğlu’ndaki Hacı Abdullah Lokantası; Zorlu Center’da Eataly, Jamie’s Italian, Tom’s Kitchen, Morini gibi yerli ve yabancı restoranlarla rekabet edecek. Bugüne kadar şube açmayan Hacı Abdullah’ı Zorlu’nun yönetimindeki Mesut Pektaş ile Avi Alkaş ikna etti.

Kuruluş tarihi 1888 olan, işletme ruhsatı bizzat II. Abdülhamit tarafından verilen Hacı Abdullah Lokantası, Zorlu Center’de aralarında dünyaca ünlü markaların da olduğu restoranlarla rekabet edecek.

Hacı Abdullah Lokantası. aralarında Eataly, Jamie’s Italian, Welldone by Midpoint, Tom’s Kitchen, Morini gibi yerli ve yabancı yeme-içme zincirlerinin hizmet verdiği Zorlu Center’ın yeni markalarından biri olacak.

Planda yoktu ama...

Hacı Abdullah Lokantası, İtalya’dan Amerika’ya dünya mutfağından lezzetler sunan restoranlara karşı hünkar beğendi, inci kebabı, elbasan tava, Manisa kebabı, kuzu patlıcanı, iç pilavı, perde pilavı, turşu, komposto ve ayva tatlısı gibi geleneksel Türk ve Osmanlı mutfağının lezzetlerini sunacak.

Bugüne kadar hiçbir yerde şube açmayan Hacı Abdullah Lokantası’nı Zorlu Center’e gelmeye Alkaş’ın patronu Avi Alkaş ile Zorlu Gayrimunkul Grup Başkanı Mesut Pektaş ikna etti.

Haberin Devamı

Avi Alkaş, son yıllarda Türkiye’ye gelen Arap ve Ortadoğulu turistlerin sayısındaki ciddi artış ve bu turistlerin alışveriş merkezlerini tercih etmesinin Hacı Abdullah Lokantası’nı ikna etmelerinde etkili olduğunu anlattı.

Alkaş, “Hacı Abdullah Lokantası’nın sahipleri olaya biraz geleneksel bakıyordu ve şubeleşme plahları yoktu. Ancak Zorlu Gayrimenkul Grubu Başkanı Mesut Pektaş ile birlikte işletmecilerini ikna ettik. Aslında Zorlu Center’da açılacak lokantanın karşılıklı mutluluk arayışının, geleneksel lezzetlerimizi daha geniş bir sonucu olduğunu diyebiliriz... Hacı Abdullah, Zorlu Center’ın yeme içme bölümünde 300-400 metrekarelik bir yer açacak ve geleneksel lezzetlerimizi Beyoğlu’ndan sonra burada da yiyebileceğiz” diye konuştu.

Tadilat başladı

Abdullah Korun’un yönetimindeki Hacı Abdullah Lokantası’nın Zorlu Center şubesinin bayramdan sonra kapılarını açarak misafirlerini ağırlaması planlanıyor. Lokanta için tadilat başladı. Dekorasyonundan turşu ve komposto standları gibi özel bölümlerine kadar lokantanın özüne sadık bir şube açılması öngörülüyor.

Haberin Devamı

Her gün 120’den fazla yemek pişiyor
Hacı Abdullah’ta günde en az 120-150 çeşit arasında yemek pişiriliyor. 30 çeşit komposto, 15 çeşit turşu bulunuyor. Ayva, kabak ve haşhaş tatlısını en çok sevilen tatlılar. Hacı Abdullah lokantasının ilginç bir öyküsü var. Padişah II. Abdülhamid, saray mutfağının lezzetlerini halka açmak için 1888’de sarayın aşçısı Abdullah Usta’yı görevlendirmiş. Hacı Abdullah, padişah beratıyla Karaköy Rıhtım’da bir lokanta açmış ve adını Victoria ismini koymuş. Abdullah Usta, mekanı kısa bir süre sonra Beyoğlu’ndaki Rumeli Han’a taşımış. Yeni yer Abdullah Efendi ismiyle açılmış. Ustadan çırağa el değiştiren Abdullah Efendi Lokantası, 1915’te Karaköy Rıhtımı’ndan Beyoğlu’na taşınmış. İstiklal Caddesi üzerindeki Rumeli Han’ın zemin katında 25 yıl yerli yabancı çok sayıda misafirlerini ağırlamış. Sonra yine usta-çırak nöbet değişimiyle, şimdiki Sadri Alışık olan sokağa taşınarak Hacı Salih ismini almış. 1958 yılında şimdiki yerine yani Ağa Camii yanındaki Sakızağacı Caddesi’ne taşınmış. Lokantaya adını veren Hacı Salih, usta-çırak nöbetine uymuş ve halen lokantanın başında olan Abdullah Korun’u yetiştirmiş.

Haberin Devamı