Gazete Vatan Logo

Zorbalıkla gelen sistemi demokrasiyle kaldırıyoruz

Başbakan Erdoğan ”Eğitim sisteminde yaptığımız reform, ideolojik değil, pedagojik bir reformdur. Topla, tankla gelen, Sincan’da yürüyen tanklarla gelen bir uygulamayı, biz millet iradesiyle, Meclis’le düzeltiyoruz” dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rekabet Kurumu’nun 15. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, 4+4+4 olarak bilinen eğitim sistemiyle ilgili açıklamalarda da bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün kesintisiz eğitimin Türkiye’ye hiçbir zararı olmadığını söylediğini anımsatan Erdoğan, ”Hazreti Mevlana’nın, böyle durumlar için söylediği çok güzel ifadeleri var. Diyor ki Mevlana: Gözlerini parmaklarınla kapat, dünyadan hiçbir şey göremezsin. Sen görmüyorsun diye, bu alem yok değildir... Biliyorsunuz, devekuşunun da sorunu budur. Başını kuma gömer, o kimseyi göremediği için, onu da kimsenin görmediğini zanneder” dedi.

Erdoğan, 1996-1997 eğitim öğretim yılında, kesintisiz eğitim uygulamasının hemen öncesinde, Türkiye’de meslek lisesi öğrencilerinin toplam öğrenciler içindeki oranının yüzde 46 olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

Eğitim diyorlar ama aslında bu eğitim değil, öğretim. Biz bu ülkede eğitimi yapamadık, hep öğretimde kaldık. Şimdi bunu eğitime çevirmenin mücadelesini devletçe, hükümetçe vermemiz lazım. 1997-98’de bu oran önce yüzde 45’e düşüyor. Her yıl kademe kademe düşüş yaşanıyor. 2002’de biz görevi devraldığımızda, bu oran yüzde 32,6. Bakın, yüzde 46’dan, yüzde 32,6’ya düşüyor. 1996’da 962 bin öğrenci meslek liselerinde okurken, 6 yıl sonra, artan nüfusa rağmen öğrenci sayısı 906 bine düşmüş. Bizim iktidar dönemimizde, meslek liseleriyle ilgili yoğun çabalarımız neticesinde bu oranı, yüzde 32,6’yı, şu an yüzde 48’e çıkarmış durumdayız.”

‘İdeolojik değil pedogojik’

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin hiçbir meselesine ideoloji gözlüğüyle bakmadıklarını, milletin ihtiyaçlarına, ülkenin ihtiyaçlarına baktıklarını ve adımlarını ona göre attıklarını belirterek, ”Bugün eğitim sisteminde yaptığımız reform, tekrar ediyorum, ideolojik değil, pedagojik bir reformdur. Yaptığımız düzenleme, Türkiye’nin ihtiyaçlarını, eğitimin ve ekonominin ihtiyaçlarını gözeten, modern, büyüyen Türkiye’ye denk düşen bir düzenlemedir” dedi.

Kesintisiz eğitimi getirenlerin, kesintisiz eğitime destek verenlerin Türkiye’ye nasıl yazık ettilerse, bugün kademeli eğitime karşı çıkanların da aynı mantıkla hareket ettiklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: Zorbalıkla gelen bir düzenlemeyi, biz demokrasiyle ortadan kaldırıyoruz. Olay budur. Topla, tankla gelen, Sincan’da yürüyen tanklarla gelen bir uygulamayı, biz millet iradesiyle, Meclis’le düzeltiyoruz. Tüm zorbaca tavırlara, uygulanan şiddete, işgale rağmen, biz millet iradesini en üstte tutacak, milletin talep ve arzularını yerine getirmeye devam edeceğiz.”

‘Putin de 3 çocuk dedi’

Erdoğan, Rekabet Kurulu’ndaki konuşmasında gittiği yerlerde her zaman 3 çocuk istediğini anımsatarak, ”Bunu şu andaki ekonomik tablomuza göre söylüyorum, bunu inanarak söylüyorum” dedi. G-20 toplantısında dönemin Rusya Devlet Başkanı Medvedev’e, 3 çocuk konusunu anlattığını söyleyen Başbakan ”Dönüşünde baktım, bir teşvik çalışması yapmışlar ve orada da en az 3 çocuk kampanyasını başlattılar. Seçim kampanyasında Sayın Putin de bunu kullandı” dedi.

Haberin Devamı