Gazete Vatan Logo
Magazin Zor olanı başaran festival Zeytinli

Zor olanı başaran festival Zeytinli

Son dakika kararıyla 5 güne çıkarak festival katılımcılarına sürpriz yapan Zeytinli Rock Festivali, bu yıl sadece ana sahnede 5 günde 34 grup ve sanatçıya ev sahipliği yaptı. 150.000 kişiyi de ağırlayan festival, “müzik birleştirir” duygusunun en yoğun yaşandığı etkinlik olarak da hafızalara kazındı. Her türlü olumsuzluğa ve son dakika engelleme çalışmalarına rağmen gerçekleşen Zeytinli Rock Festivali’nin notlarına hep beraber bakalım isterseniz...

Zor olanı başaran festival Zeytinli

- Festivalin ilk günü sahne alan Selda Bağcan, kedilerini ezmemek uğruna omzunu sakatlamayı göze alması nedeniyle sahneye omzu alçılı bir şekilde çıktı. Ancak bu durum ne Selda Bağcan’ı ne de seyirciyi durdurmadı. İlk günün tartışmasız en rağbet gören ve halaylı konseri Selda Bağcan’a ait oldu.

- Kurtalan Ekspres; Barış Manço ve Cem Karaca şarkılarıyla binlerce kişilik bir koro yaratırken İskender Paydaş sahnesine çıkan Tayfun Ünlü ise ‘Estarabim’, ‘Bir Sana Binbir Bana’ ve ‘Rüya’ şarkılarıyla günün en çok alkışlanan isimlerinden oldu.

- Festivalin ikinci gününün yıldızlarından biri Ceylan Ertem oldu. Konserinin kapanış şarkısı ‘El Adamı’ için seçtiği bol kırmızı ışıklı kendi deyimiyle de pavyon sahnesini andıran sahnesiyle Ertem, festival katılımcılarının en çok ilgi gösterdiği konserlerden birini imza attı.

- İkinci günün en enerjisi yüksek konseri maNga’dan geldi. Uzun zamandır sahnede izlemediğim grup üyeleri, inanılmaz bir enerjiyle ve tüm hitlerini birbiri ardına çalarak seyirciyi coşturmasını bildi. Festival için nasıl bir setlist hazırlanır sorusunun en güzel cevabını böylelikle maNga üyeleri vermiş oldu.

Haberin Devamı

- Teoman yaptığı akustik performans seçimiyle Zeytinli’nin en şaşırtan ismi oldu. Açıkçası kendisinden maNga gibi enerjisi yüksek bir konser bekliyorduk ki şansımıza daha sakin bir Teoman ve ekibiyle karşılaştık.

- Geçtiğimiz yılın sahnede kalma rekorunun sahibi Duman, ne bir eksik ne bir fazla tam Duman kıvamında olarak sahnedeydi. Festival katılımcıları grubun sahneden inmesine hiçbir şekilde izin vermedi. İki bis ile tamamlanan konser, Duman diskografisi geçidine sahne oldu.

Şebnem Ferah ile yıldızlar geçidi

- Üçüncü gün ana sahnenin en genç ismi Deniz Tekin konseriyle başladı. Gecenin yıldızı ise Athena’ydı. İlk kez Zeytinli sahnesine çıkan grup, festival için hazırladığı özel setlist’iyle duygu devinimleri yaşattı. Ayrıca sahnede kalma rekorunu da Duman’dan almış oldu. Şebnem Ferah’ın sürpriz bir şekilde ‘Ben Böyleyim’ söylemek için gruba eşlik etmesi konserin zirve noktası oldu.

Haberin Devamı

- Piiz ile açılışı yapılan dördüncü güne kadar çekilen halaylar yerini horon şova bıraktı. Marsis üyeleri sahnede, festivalciler alanda büyük bir horon ekibi oluşturdu. Hiç yerinde durmayan grup, seyircileri de saniye yerlerinde durdurmadı.

- Kerem Kabadayı’nın rahatsızlığı nedeniyle yerini Burak Gürpınar’a bıraktığı mor ve ötesi, son dönemdeki en iyi konserini Zeytinli Rock Festivali sahnesinde verdi. Daha birkaç hafta önce Dorock XL sahnesinde izlediğim grup, uzun zamandır çalmadığı ‘Parti’ şarkısını da çalarak gönüllerimizi fethetti.

- Dördüncü günün finali Harun Tekin’in “O bizim kraliçemiz” dediği Şebnem Ferah ile yapıldı. Bir gece önce Athena sahnesine konuk olan Ferah, konserini adeta bir yıldız yağmuruna çevirdi. Athena haricinde aynı gün sahne aldığı Fatma Turgut ve Harun Tekin’i sahnesinde ağırlayan Şebnem Ferah sırasıyla Gökhan Özoğuz ile ‘Çanakkale İçinde Vurdular Beni’, Fatma Turgut ile ‘Sigara’ ve Harun Tekin ile ‘Bu Aşk Fazla Sana’ şarkılarını seslendirdi.

Haberin Devamı

Ders niteliğinde performanslar

- Festivalin final günü Türk rock müziğinin en sert isimlerine ayrıldı. Black Tooth’un gerçek anlamda tozu dumana kattığı, pogolardan pogoların beğenildiği konserinin ardından sahne alan Metin Türkcan, festivalin en çok sahnede olan ismi oldu. Şebnem Ferah ve festivalin finalinde Pentagram ile sahne alan Metin Türkcan, “Vakti Geldi” albümünün lansmanını Zeytinli Rock Festivali’nde yaptı. Konserin sürpriz konuğu ise Ogün Sanlısoy oldu. Sanlısoy önce “Vakti Geldi” albümünde seslendirdiği ‘Beynim Çatladı’ şarkısını seslendirip ardından da kendi şarkısı ‘Bilmece’yi söyleyerek mikrofonu Metin Türkcan’a devretti. Gördük ki Metin Türkcan gitar konusunda olduğu kadar şarkı söyleme konusunda da hayli yetenekli.

- Günün yerinde duramayan bir diğer grubu ise Kurban’dı. Burak Gürpınar’ın davulda devleştiği konserde grup, enerjiyi hiç düşürmeden en temposu yüksek şarkılarını hiç ara vermeden seslendirdi. Grup üyelerinin kendi aralarında geliştirdiği dil de gözümüzden kaçmadı.

Haberin Devamı

- Her konseri ayrı bir olay olan, adeta ders niteliğinde performanslara imza atan Hayko Cepkin, Instagram sayfasında yaptığı setlist paylaşımının karşılığını sahnede fazlasıyla verdi. Zeytinli Rock Festivali’nin en çok yeniden yorumlanan şarkısı ‘Yuh Yuh’ ile sahneye çıkan Cepkin, aralarına cover albümündeki şarkılarını serpiştirdiği konseri ve görsel şovuyla uzun süre akıllardan çıkmayacak bir performansı beynimize kazındı.

- “Festivalin kapanışı Pentagram ile yapılır” geleneği bu yıl da bozulmadı ve Pentagram final için sahnedeki yerini gece yarısını geçerken aldı. ‘1000 In The Eastland’ ile başlayan konser, Pentagram klasikleriyle devam etti. Sıra ‘Bir’ şarkısına geldiğinde ise günün sürpriz ismi Ogün Sanlısoy bir kez daha Zeytinli sahnesine gelerek Gökalp Ergen ile şarkıyı seslendirdi. Pentagram sahnesinin bir diğer konuğu ise ‘Gündüz Gece’de Şebnem Ferah idi.