Gazete Vatan Logo

Zor karar

Weber Sendromlu dünyaya gelen bebek bir nöbet geçirip her an ölebilir. Çareyi doktorlar söyledi: Beynin iki tarafından birinin, diğeriyle bağlantısını kesmemiz gerekecek. Ameliyat edersek bebek felç olarak yaşamını sürdürecek, ancak ölmeyecek.

Zor karar

ADAPAZARI’NDA yaşayan Gülcan- Rıdvan Ateşalp çiftinin çocukları Ahmet, Sturge Weber Sendromu olarak bilinen hastalıkla dünyaya geldi. Anne karnındayken beyninin sol tarafında damar toplanması oluşan Ahmet, 2 yaşına kadar birçok kez nöbet geçirerek ölümcül tehlikeler atlattı. Doktorlar küçük çocuğun ilerki yaşlarda nöbetlerin birinde hayatını kaybedebileceğini söyleyerek, kurtuluşunun felce neden olacak beynin sol tarafının sağ tarafıyla bağlantısını kesmek olduğunu belirttiler. Genç çift, hayatlarının en zor kararını vererek çocuklarının kurtuluşu için ameliyat olmasına karar verdi. Beyninin sol tarafında oluşan damar toplanması nedeniyle nöbetler geçiren Ahmet’in yaşaması için beyninin sol tarafının sağ tarafla bağlantısı kesilecek. Ahmet’in ameliyatın ardından sağ tarafı felç olacak.

Para toplanacak

14 Ocak’ta İstanbul’da özel bir hastanede gerçekleşecek operasyon için 60 bin lira gerekirken, Sakarya Valiliği, ailenin gereken yardımı toplaması için izin verdi.

İşsiz baba: 2 yıldır hastanelerde mücadele veriyoruz

Haberin Devamı

YEREL bir televizyonda çalışırken, şu an işsiz olan Rıdvan Ateşalp, 2 yıldır hastanelerin yoğun bakımlarında mücadele verdiklerini söyleyerek, çocuklarının her an bir nöbet geçirerek ölebileceğini belirtti. Anne- baba olarak zor bir karar verdiklerini ifade eden Rıdvan Ateşalp, “Ahmet Ayaz, 2 yaşında. Sturge Weber hastalığı var. 50 bin kişide bir görülen bir rahatsızlık. Oğlum büyük ataklar geçiriyor, nöbetler geçiriyor. Bu böyle devam ettikçe hayatını kaybedecek bir riski var. Ameliyat önerdiler. Ameliyat olacak. Sağ beyinle sol beynin irtibatını kesecekler. Bu ameliyatla da sağ tarafın komple felç olacağını söylediler. Bize bir karar vermemizi söylediler. Bu bizim için anne baba olarak zor bir karar. Biz bu kararı verdik. Çocuğumuzun ameliyattan sonra sağ tarafı komple felç olacak. En azından çocuğumun ileride hayat şartları daha iyi olacak belki de” dedi.