Gazete Vatan Logo

Zonguldak'ta kaçan boğa 6 saat sonra yakalandı

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde sabah saatlerinde başlayan kovalamaca, tam 20 kilometre sürdü. Beş kez uyuşturucu iğne atılan boğa, üç kişiyi yaraladıktan sonra bir derede yakalanabildi

Zonguldak'ta kaçan boğa 6 saat sonra yakalandı

Kozlu İlçesi'nde sahiplerinin elinden kaçan ve 3 kişiyi hafif yaralayan kurbanlık boğa, belediye ekiplerinin de katıldığı 6 saatlik kovalamacanın ardından uyuşturucu iğne ile vurularak yakalanabildi.

Zonguldak Kozlu'ya bağlı İhsaniye Mahallesi'nde altı kişinin ortak aldığı boğa, saat 09.00 sıralarında kesilmesi için ahırdan çıkarılırken sahiplerinin elinden kurtuldu.

Boğa, ipini tutan Birol Aydoğan'ı üzerinden geçip hafif yaralayarak kaçtı. Hayvan sahipleri boğayı yakalamak için peşine düştü. Boğa yakalanamayınca durum Kozlu Belediyesi'ne bildirildi.

Boğa, Ontemmuz ve Birlik Mahallelerinde başıboş şekilde koşmaya devam etti. Bu sırada boğa, kendisini yakalamaya çalışan iki kişiye daha çarparak hafif yaralanmalarına yol açtı.

Boğa, uzun süren kovalamaca sonucu İhsaniye Deresi kenarında kıstırıldı. İftaiye görevlis yanına yaklaştığı boğaya tabanca ile beş kez uyuşturucu iğne attı.

İğne etkili olmayınca dereye atlayan boğa, dere boyunca kent merkezine doğru kaçmaya devam etti. Bir ara derede balçığa saplanan boğa, kısa süre sonra kurtularak koşmaya devam etti. İğnenin etkisini göstermesiyle dere içinde gücünü kaybeden boğa, boynuna ip atılarak yakalanabildi. Altı saat süren ve 20 kilometre devam eden kovalamaca sonucu yakalanan boğa, kesilmek üzere götürüldü.

Haberin Devamı

Hayvanın üzerinden geçmesi sonucu yaralanan kurban ortaklarından 47 yaşındaki Birol Aydoğan, "Kesmek için ahırdan çıkarırken huysuzlandı. İpini tutamayınca kurtularak kaçtı. Beni altına aldı. Kimseye bir şey olmadan yakaladık çok şükür" dedi.