Gazete Vatan Logo

Zonguldak, bir saatlik yağmurla sele teslim oldu!

Zonguldak merkez ile Kozlu İlçesi'nde şiddetli yağmur nedeniyle, bazı işyerleri sular altında kalırken, göle dönen yollarda sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Ereğli ilçesinde de park halindeki otomobiller su altında kalırken Ereğli Belediye Başkanı ilçede adeta seferberlik ilan edildiğini söyledi.

Zonguldak, bir saatlik yağmurla sele teslim oldu!

Kentte, saat 16.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 1 saat süren sağanak yağmur hayatı felç etti. Liman Caddesi'nde göle dönen yollarda araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekti. Kaldırımları aşan su sahildeki gezi yoluna doldu. Milli Egemenlik Caddesi'nde rögar kapaklarının tıkanması sonucu su birikintileri oluştu. Arızalanan bazı araçlar yolda kaldı. Kentin içinden geçen Üzülmez Deresi ile taşınan evsel atıklar, liman içine girdi. Liman içinde bir çöp konteynerinin de yüzdüğü görüldü.

HEYELAN RİSKİ NEDENİYLE 5 EV BOŞALTILDI

Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle Çınartepe Mahallesi'nde meydana gelen heyelanda yüksek gerilim hattının bulunduğu elektrik direği kaydı. Elektrik firması yetkilileri yüksek gerilim hattındaki enerjiyi kesti. Bölgede heyelan riski taşıyan 5 ev tahliye edildi. Evlerde yaşayan toplam 32 kişinin bir kısmı Zonguldak Belediyesi'ne ait otobüsle geçici olarak kent merkezindeki öğrenci yurduna, bir kısmı da yakınlarının yanına gönderildi. Mahalle sakinleri, TOKİ'nin yaptığı inşaat nedeniyle evlerinde heyelan riskinin oluştuğunu ifade ederek tepki gösterdi. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gökhan Karagöz, aileleri sakinleştirmeye çalışarak güvenlikleri için geçici olarak tahsis edilen yurt ya da yakınlarında kalmaları gerektiğini söyledi. Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de bölgede inceleme yaptı.

Haberin Devamı

SU SEVİYESİ YÜKSELEN DERE, KÖPRÜ YIKTI
Kozlu İlçesi'ne bağlı Esen Köyü Ilıksu Mahallesi'nde ise su seviyesi yükselen dere, karşı taraftaki restorana girişi sağlayan yaya köprüsünü yıktı. Restorandakiler köprü yıkılınca arka taraftaki ormanlık alandan evlerine gitti. Derenin taşma riskine karşı aynı mahallede yaşayanlar evlerini boşalttı. Araçları olmayan 4 kişilik bir aile, Kozlu Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından alınarak yakınlarının evine bırakıldı.
EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI: ADETA SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Haberin Devamı

Ereğli İlçesi Müftü Mahallesi Suat Başol Sokak'ta tıkanan rögar kapakları nedeniyle park halindeki 4 araç sular altında kaldı. Çevredekiler, 3 aracın sahibine ulaşıp araçları sudan çıkartmayı başardı. Bir araç ise tamamen suyun altında kaldı. Evlerinin önü suyla dolan vatandaşlar, Ereğli Belediyesi ekiplerinin vidanjör ile suyu boşaltmasını bekledi.
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağanak yağışın özellikle Müftü ile Bölücek mahallelerinde etkili olduğunu söyledi.
İlçede kriz masası oluşturulduğunu ve yaşanan olumsuzluklara ekiplerin anında müdahale etmeye çalıştığını anlatan Uysal, "Başkan yardımcılarımız ve tüm ekiplerimiz şu an alanda çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için adeta seferberlik ilan ettik. Müftü Mahallesinde bazı araçlar, ev ve iş yerlerini su bastı yine Bölücek Mahallesinde ulaşımda bir süre aksaklıklar yaşandı. Üzücü bir olay ile karşı karşıya gelmedik. Her noktaya müdahale edebilecek ekiplerimiz alanda çalışmalarına devam etmektedirler. Dere yatakları ise yine kontrolümüz altında." diye konuştu.
HEYELAN MEYDANA GELDİ
Zonguldak-Ereğli ile Ereğli-Alaplı karayollarının bazı bölümlerinde heyelan yaşandı. Yola düşen kaya parçaları nedeniyle tek şeritten kontrollü sağlanan trafiğin normale dönmesi için karayolları ekipleri güzergahta temizlik çalışması yaptı.
Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de ilçenin belirli noktalarında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbir aldı.

Haberin Devamı

KOZLU'DA İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Kozlu İlçesi'nde etkili olan yağmur nedeniyle ilçe girişindeki yol tamamen suyla kaplandı. Belediye ekipleri dizlerine kadar gelen suyun içine girip tıkanan rögar kapaklarını açmaya çalıştı. Atatürk Caddesi de yağmur nedeniyle sular altında kaldı. Buradaki işyerlerini su bastı. Esnaf, işyerlerine giren suları kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştı. Belediye ekipleri de vidanjör ile işyerlerindeki suyun boşaltılmasına yardım etti. Su altında kalan Kozlu sahil yolunda sürücüler araçlarıyla güçlükle ilerledi.

Haberin Devamı

FINDIK İŞÇİLERİNİN ZOR ANLARI

Alaplı ilçesinde de sağanak nedeniyle mevsimlik fındık işçilerine ait çadırları su bastı.

Doğu illerinden Alaplı'ya fındık toplamak için gelen yüzlerce mevsimlik işçinin Dağ Köyü'nde kurdukları çadırlar, öğleden sonra etkili olan sağanak nedeniyle sular altında kaldı.

Mevsimlik işçiler, çadırlara giren yağmur sularını kazma ve küreklerle kanal açarak tahliye etmeye çalıştı.

Mevsimlik işçilerden Seyit Han Türegel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağanak nedeniyle çadırlarını su bastığını ve mağdur olduklarını söyledi.

Türegel, "İlçede etkili olan yağış nedeniyle çadırların içi su ile dolmaya başladı. Bütün eşyalarımız sular altında kaldı. Çadırın içine kanal açtık, yağmur suyu gitsin diye ama bu da çözüm olmuyor. Ailemle birlikte çadırı terk ederek, minibüse yerleştik." diye konuştu.

Ömer Balta ise Dağ Köyü'nde mevsimlik işçilerin 150 çadırda konakladığını anlatarak, "Çadırlar su altında kaldı. Alaplı Çayı kenarında konaklayanlar var. Onların durumları daha kötü. Yetkilerden yardım bekliyoruz. Çok zor durumda kaldık." ifadesini kullandı.