Gazete Vatan Logo

Zirvedeki kırmızı dosya

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki üst düzey toplantıda, Zeytin Dalı Operasyonu’nun 4. gününde gelinen aşama değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önündeki büyük kırmızı dosya tüm dikkatleri üzerine çekti

Zirvedeki kırmızı dosya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Güvenlik Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantıda Zeytin Dalı Operasyonu sürecinde atılacak askeri adımların yanı sıra diplomatik ve siyasi adımlar ile sivillerin zarar görmemesine yönelik adımlar da ele alındı. Toplantıya; Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan yardımcıları Bekir Bozdağ ile Recep Akdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay ile Başdanışmanlar Adnan Tanrıverdi ve Mustafa Varank katıldı. Toplantıda, 0perasyonda ilk üç gündeki gelinen aşama, hedeflere yönelik başarı, Azez cephesindeki son durum, PYD/YPG’nin olası karşı hamleleri değerlendirildi. Askeri adımların yanı sıra atılacak diplomatik adımlar ile siyasi girişimler de toplantıda ele alındı. Zirveyle ilgili servis edilen fotoğraflarda Erdoğan’ın önündeki büyük kırmızı dosya dikkati çekti. Bu arada hükümet adına Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin, Afrin’e Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili olarak Meclis’i 30 Ocak’ta bilgilendireceği belirtildi.Toplantıya, beş Başbakan Yardımcısı’ndan Hükümet Sözcüsü olan Bekir Bozdağ’ın dışında sadece Recep Akdağ’ın katılması dikkati çekti. AFAD’dan sorumlu olan Akdağ’ın katılması harekât süresince siviller ile ilgili atılacak adımların da değerlendirildiği şeklinde yorumlandı. AFAD koordinasyonunda Kızılay’ın atacağı adımlar da toplantıda değerlendirildi.

Haberin Devamı

Dezenformasyona dikkat!

TOPLANTI sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, geçmişte pek çok örneği görülen dezenformasyon faaliyetlerinin Zeytin Dalı Operasyonunda da tekrarlandığını üzüntüyle müşahede ettiklerini dile getirdi “Tüm kamuoyumuzu bu tür yalan, yanlış, çarpıtma mahiyetindeki provokatif haberlere, görüntülere, dedikodulara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Dezenformasyon faaliyetlerini yakından takip ederek, gerekli müdahaleleri hukuk çerçevesinde süratle ve kararlılıkla yapacaklardır” dedi.

Haberin Devamı

Dikkat çeken isim

Erdoğan’ın başdanışmanı olan Adnan Tanrıverdi’nin toplantıya katılması ise dikkati çekti. Emekli tuğgeneral olan Tanrıverdi, aynı zamanda eski TSK mensuplarının görev aldığı askeri ve iç güvenlik yani terörle mücadele alanında danışmanlık ve eğitim hizmeti veren SADAT’ın da kurucusu. 30 yıl TSK’da görev yapan Tanrıverdi’nin geçmişte ve atamasının ardından 28 Şubat döneminde, “TSK içinde irticai faaliyetler yürüttüğü için” emekli edildiği iddiaları sıkça gündeme getirilmişti.

Sivil halk hassasiyeti

KALIN, sivil halkla terör örgütünün ayırt edilmesi konusunda hassas olduklarını belirtirken şunları kaydetti: Özgür Suriye Ordusu unsurları ve onlara destek veren Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait birlikler, Afrin’de tespit edilen bölücü terör örgütüne ait hedefleri imha edilerek, güvenli bir şekilde ilerleyişlerini sürdürmektedir. Terörist unsurlarla sivil halkı ayırt etme konusundaki hassasiyetimiz, her operasyonumuzda olduğu gibi burada da en üst düzeydedir.

Haberin Devamı