Gazete Vatan Logo

Niğde'de bir dağcı çığ altında kaldı

Niğde'nin Çamardı ilçesinde Aladağlar'da tırmanış yapan 2 dağcıdan birinin çığ altında kaldığı bildirildi.

Niğde'de bir dağcı çığ altında kaldı

Niğde'nin Çamardı ilçesinde Aladağlar'da tırmanış yapan 2 dağcıdan birinin çığ altında kaldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Aladağlar'da Eznevit mevkisinde tırmanış yapan 2 dağcıdan birisi çığ altında kaldı.

Olay yerine AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kurtarma çalışmaları için Adana'dan askeri helikopter çağrıldığı öğrenildi.

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, Çamardı ilçesi Çukurbağ köyü Eznevit mevkisinden 112 ihbar hattını arayan vatandaşların, Aladağlar'da çığ düşmesi sonucu bir kişinin çığ altında kaldığı ihbarının ardından bölgeye JAK, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildiği bildirildi.

Açıklamada, ekiplerin kurtarma çalışmalarına başladıkları belirtildi.

AKUT Niğde Basın Sözcüsü Cavit Ünlü de gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 16.00 civarında iki kişinin dağda mahsur kaldığı ihbarının geldiğini ifade ederek, "İhbarda birinin düştüğü ve çığ altında kaldığından bahsedildi. Helikopterin gelmesini bekliyoruz. Helikopter geldiğinde 4-5 kişilik ekip hareket edeceğiz. Önce sağ olan Hilal'i bulup, ondan sonra da düşen arkadaşın yanına varmaya çalışacağız." dedi.

Haberin Devamı

Ünlü, kadın dağcının sağlık durumunun iyi olduğunu, erkek dağcının durumu hakkında ise bilgilerinin bulunmadığını kaydetti.

Üzerine çığ düşen dağcının kimliği belli oldu

Niğde’nin Demirkazık dağında tırmanış sonrası inişe geçerken çığ düşmesi sonucu kaybolan dağcının kimliği belli oldu.
Kadın dağcı Hilal İşcan’ın beyanına göre arkadaşı Mustafa Kemal Karakoç’u düştüğü bölgede göremediğini söyledi. Kurtarma ekipleri bölgede dağcı Karakoç’u arama çalışması yapıyor. Çalışmanın sabaha kadar sürmesi bekleniyor.
800 METRE KALDI
Niğde’nin Demirkazık Dağı’nda tırmanış sonrası inişe geçerken düşen dağcılara ekiplerin ulaşılmasına 800 metre kaldığı bildirildi.
AKUT Niğde İl Temsilcisi Nedim Urcan, Demirkazık Dağı Eznevit mevkiinde tırmanış sırasında düşen dağcılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Urcan, kazazedeleri kurtarmaya giden personelle konuştuğunu belirterek “Kazazedelerden bir tanesinin ışığını gördüğünü ve ışığa 800 metre kadar yaklaştığını söyledi. AFAD’dan ve UMKE’den 4 personel çok hızlı bir şekilde bölgeye ulaşmaya çalışıyor. Helikopter onlara destek olmak için o bölgeye ulaşmaya çalışıyor.” dedi.
AKUT Niğde İl Temsilcisi Urcan, şunları kaydetti:
“Saat 16.00’da ihbar geldi. AFAD ve AKUT’a ait personel belli bir yüksekliğe kadar bırakılabildi. Eznevit Yayla’ya kadar daha sonrasında helikopter ulaşamamış, personelimiz şuan yürüyüş halinde. Kazazedelere yarım saat ya da bir saat içerisinde ulaşabilirler. Ulaştıktan sonra olayın şekline göre kazazedelerin durumuna göre tekrar bir planlama yapıp hareket edecekler. 112’yi arayan arkadaşımızın sağlık durumu galiba iyi. Çünkü kendisi herhangi bir rahatsızlığı olduğunu bildirmemiş ancak tırmanış arkadaşının kar üzerinde kayarak ya da çığla birlikte -tam olarak anlaşılmış bir şey yok- bu konuda akıp gittiğini söylemiş. Ve kendisinin ona ulaşamadığını söylemiş, daha sonra kendisiyle irtibat kurulamadı. Bir tanesinin sağlık durumu iyi ama diğer arkadaş hakkında net bilgiye sahip değiliz.”

Haberin Devamı