Gazete Vatan Logo

Zirve Ersin Paşa'nın cenazesinde buluştu

12 Eylül müdahalesinin önde gelen isimlerinden emekli Org. Nurettin Ersin'in cenazesine Başbakan, bakanlar ve komutanlar tam kadro katıldı

Ankara-12 Eylül askeri müdahalesinin önde gelen isimlerinden eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Nurettin Ersin devletin zirvesini buluşturan cenaze töreniyle toprağa verildi. Türkiye'nin 18. Genelkurmay Başkanı olan Ersin'in cenazesi Genelkurmay Başkanlığı ve Kocatepe Camii'nde düzenlenen törenlerin ardından Cebeci Askeri Şehitliği'nde defnedildi.

Kocatepe Camii'nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Ali Babacan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, kuvvet komutanları, MİT Müsteşarı Emre Taner ile üst düzey askeri yetkililer katıldı. Erdoğan, bakanlar, Org. Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Yaşar Büyükanıt ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri cenaze namazında saf tuttular.

Arkadaşları yalnız bırakmadı
Ersin'in 12 Eylül sürecindeki kader arkadaşları 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, dönemin Milli Güvenlik Konseyi üyeleri ve komutanları Nejat Tümer, Tahsin Şahinkaya, Haydar Saltık'ın yanı sıra, eski Genelkurmay başkanlarından Necip Torumtay ve komutanlar Kemal Yamak, Necdet Timur, Tuncer Kılınç, Fikret Özden Boztepe ile Edip Başer her iki törende de hazır bulundular. Eşi Münevver Hanım'ın da daha önce vefat etmesi nedeniyle taziyeleri kardeşi Nejat Ersin, kızı Yıldız Ülgenalp ve oğlu Oktay Ersin kabul etti.

Madalyaları sergilendi
Genelkurmay'daki törende Ersin'in kazandığı madalyalar sergilendi. Sergilenen madalyalar arasında babası Ömer Faruk Bey'den kalan İstiklal Madalyası'nın yanı sıra, kendisine ait TSK Üstün Hizmet, Şeref, Kıbrıs Üstün Cesaret ve Feragat madalyaları ile ABD, Pakistan ve Kore Cumhuriyeti tarafndan verilen Liyakat madalyaları yer aldı.

Haberin Devamı