Gazete Vatan Logo

Zırhlı polis aracının eve çarpmasına ilişkin davada tutuklu polise tahliye

Şırnak'ta zırhlı polis aracının bir evin duvarına çarpması sonucu 2 çocuğun hayatını kaybetmesine ilişkin dava kapsamında 1'i tutuklu 2 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmada tutuklu yargılanan polis memurunun tahliyesine karar verildi

Şırnak'ta zırhlı polis aracının bir evin duvarına çarpması sonucu 2 çocuğun hayatını kaybetmesine ilişkin dava kapsamında tutuklu yargılanan polis memurunun tahliyesine karar verildi.

Cizre 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ömer Y. ve tutuksuz sanık Murat M. ile maktüllerin babası Mesut ve annesi Nesibe Yıldırım katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Ömer Y, kazanın yaşandığı gün bir kaç kez devriye görevi yaptıktan sonra panzeri sorunsuz bir şekilde park ettiğini ifade etti.

Kazanın olduğu anda manevra yaparken birden duran aracın zemin eğimli olduğu için aşağıya doğru kaydığını anlatan Ömer Y, şunları kaydetti:

"Bu sırada ayağım fren pedalındaydı. Araç önceden durduğu için fren tutmadı. Araç aktığı sırada birkaç kez frene pompa yapmak suretiyle basmama rağmen fren yine devreye girmedi. Araç kaymaya başladığında direksiyon manevrası yaptım. Direksiyon kilitlendi. Araç görüş istikametine doğru aktığı için viraj olan yeri karşı istikametteki eve çarpmamak için direksiyon manevrası yaparak dönebildim. Ancak bu manevradan sonra direksiyon olduğu gibi kilitlendi. Kazanın yaşandığı eve çarparak durabildim. Olayın oluşunda herhangi bir kusurum yoktur. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum."

Haberin Devamı

Sanık Ömer Y'nin avukatı Emrah Güngör ise müvekkilinin, kazanın gerçekleşmemesi için çaba gösterdiğini ve hayatını riske attığını ifade ederek, tahliye talebinde bulundu.

Duruşmada, maktüllerin babası Mesut ve anne Nesibe sanıklardan şikayetçi olarak davaya katılmak istedi.

Cumhuriyet savcısı hazırladığı mütalaasında müştekilerin katılma talebinin kabulüne, tutuklu sanık Ömer Y'nin ise tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verilmesi yönünde görüşünü bildirdi.

Müşteki avukatları ise cumhuriyet savcısının sanığın tahliyesine yönelik mütalaasına katılmadıklarını belirterek, sanıkların amirlerinin talimatıyla sertifika olmadan zırhlı araç kullandıklarını ifadelerinde söylediklerini hatırlattı.

Avukatlar, tutuksuz yargılanan sanık ve amirlerinin de tutuklu yargılanmasını talep etti.

Haberin Devamı

Talepleri değerlendiren mahkeme, polis memuru Ömer Y'nin tahliyesine ve olay yerinde 22 Kasım'da keşif yapılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Olay

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 4 Mayıs'ta zırhlı polis aracının Karşıyaka Mahallesi 715. Sokak'ta bulunan eve çarpması sonucu Muhammet (7) ve kardeşi Furkan Yıldırım (6) hayatını kaybetmişti.