Gazete Vatan Logo

Ziraat’in Eurobond ihracına 3 kat talep

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, “Eurobond ihracımıza planladığımız ihraç tutarının 3 katından fazla bir tutar olan 1.7 milyar dolar talep geldi. Bu talep Türkiye ekonomisine ve bankamıza olan güvenin göstergesidir” dedi

Ziraat’in Eurobond ihracına 3 kat talep

Ziraat Bankası Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, bankanın Eurobond ihracına gelen talebin, ihraç tutarının 3 katını aşarak 1.7 milyar dolara ulaşması nedeniyle tutarı 600 milyon dolara yükselttiklerini, bu yoğun talebin Türkiye ekonomisine ve Ziraat Bankası’na duyulan güvenin göstergesi olduğunu belirtti. Ziraat Bankası’nın, kaynak yapısının çeşitlendirilmesi ve borçlanma vadesinin uzatılmasına yönelik kaynak yönetimi stratejisi kapsamında, 600 milyon dolar tutarında, 5 yıl vadeli ve yüzde 5.25 faizli Eurobond ihracı gerçekleştirdiğini bildiren Kuru, Eurobond ihracında uzun vadeli yatırımcılardan oluşan taleple karşılaştıklarını anlattı.

1.7 milyar dolar

Kuru, şunları kaydetti: “Eurobond ihracımıza ilk planladığımız ihraç tutarının 3 katından fazla olan 1.7 milyar dolar talep gelmesi üzerine, ihraç tutarımızı 600 milyon dolara artırmaya karar verdik. Bizim için bu ihraçta dikkat çekici olan bir detay da aralarında piyasanın büyük yatırımcılarının da olduğu 60’a yakın yeni yatırımcıyı talep listemizde görmek oldu. Karşılaştığımız yüksek kaliteli talep, yurt dışı yatırımcılar açısından Türkiye ekonomisine, bankacılık sektörüne ve bankamıza olan güvenin ve ilginin göstergesidir.”

Haberin Devamı

İhraçla bankanın bu yolla temin edilmiş yurt dışı kaynak tutarının 1 milyar 850 milyon dolara çıktığı bilgisini veren Kuru, “Hedefimiz, reel sektöre güçlü desteğimizi sürdürmektir. Son 1 yıl içinde gerçekleştirilen ihraçlar arasında en düşük risk primi ve en düşük yeni ihraç priminin ödendiği bu Eurobond ihracımızla da söz konusu hedefimize katkı sağlamış olduk” diye konuştu.