Gazete Vatan Logo

Zeytin Dalı dünya basınında

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütü PKK/KCK/YPG-PYD ve DEAŞ mensuplarına karşı başlattığı ‘Zeytin Dalı’ Harekatı, uluslararası basınında geniş yer buldu:

Zeytin Dalı dünya basınında

New York Times (ABD)

Haberi ‘Türk jetleri Suriye’deki ABD destekli Kürt milisleri bombalıyor’ başlığıyla veren gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’nin kuzeyindeki Kürt militanları ezme sözü vermesinin ardından Türk jetlerinin Afrin’i bombalamaya başladığını belirtti. Haberde Rusya’nın çekincelerine karşın operasyonla ilgili olarak Türk tarafıyla işbirliği yaptığına dikkat çekildi.

Washington Post (ABD)

Gazete, operasyonla ilgili haberinde, Türkiye’nin Afrin harekatının Suriye’nin kuzeyinde farklı grupları destekleyen yabancı güçleri karşı karşıya getirebileceği yorumunda bulundu.

The Guardian (İngiltere)

İngiliz gazetesi, ‘Türkiye Kürt terör grupları kontrolü altındaki Afrin’e bombardımana başladı’ başlıklı haberinde, “Saldırılar Türkiye’nin bir hafta boyunca sürekli olarak dile getirdiği, ‘YPG’yi Afrin’den ve çevreleyen alandan temizleyeceğiz’ açıklamalarının ardından geldiğine vurgu yaptı.

The Independent (İngiltere)

Gazete, “Türk uçakları PKK ve YPG hedeflerine saldırıyor. Ankara, Afrin’e muhalif savaşçıların yerleşmesini destekliyor” ifadelerini kullandı. Gazetenin konuştuğu üst düzey bir Türk yetkili, “Operasyonun amacı bölgeyi Türkiye’de saldırı düzenlemek için üs olarak kullanan örgütten temizlemek” dedi

Haberin Devamı

Der Spiegel (Almanya)

Alman yayın kuruluşu, Ankara’nın Afrin’e yönelik operasyonunun Berlin ve Moskova yönetimlerini endişelendirdiği yorumunda bulundu. Haberde “Türkiye uluslararası endişelere karşın Suriye’nin kuzeyinde kapsamlı bir operasyona girişti. Türk Genelkurmayı ABD’nin müttefiki olan YPG’ye karşı operasyon başlattı” ifadelerini kullandı.

Bild (Almanya)

Haberi ‘Erdoğan harekatı başlattı’ başlığıyla duyuran Alman gazetesi, “Türkiye Suriye’nin kuzeyindeki Kürt yapılanmasını uzun zamandır tehlike olarak görüyor. Ancak ABD’nin müttefikine yönelik saldırının risklerle dolu olduğu yorumu yapılıyor” diye yazdı.