Gazete Vatan Logo

Zeytin arbedesi

Zeytin arbedesi

Manisa’nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi’nde kurulması planlanan termik santralle ilgili dün sabah zeytinlik alanlara dozerlerle girerek ağaç kesimi yapan şirket görevlileri ile tepki gösteren köylüler arasında arbede çıktı. Şirketin güvenlik görevlileri 11 köylüyü kelepçeledi. Jandarma tarafından şirket görevlilerinin elinden alınan ve tartaklandıklarını belirten köylüler, kelepçeli halde hastaneye götürüldü.

1000 ağaç kesmişler

Darp raporu alan köylüler şikayetçi oldu. Köylüleri tartakladığı ileri sürülen 3’ü dozer operatörü 11 kişinin gözaltına alındı. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, yaşananlar sonrası bölgeye geldi. Özel “Yırca köylüleri ile Kolin A.Ş. arasında yaklaşık bir aydır süren bir çekişme var. 3-4 gündür alanda bir sessizlik vardı. Zeytinler kesilmiyordu. Şu an bu alan davalık. Zeytin kesme izinleri yok” dedi. Şirket görevlilerinin 1000 ağaç kestikleri öğrenildi.

KADINA KELEPÇE VE BİBER GAZI

Şirket görevlileri, zeytin ağaçlarının kesilmesini engellemek için direnen Somalı vatandaşlara destek olan Greenpeace üyesi Olcay Bingöl, kelepçelendikten sonra yere düşünce yüzüne böyle biber gazı sıktılar.

Haberin Devamı