Gastro festivaller şehre lezzet katıyor!

Gastronomik anlamda çok hareketli günler yaşıyoruz. Özel organizasyonlar… Festivaller birbiri peşi sıra akıyor tüm ülkede ama en çok da İstanbul’da. Özellikle Anadolu mutfaklarının İstanbul çıkarmalarını izliyoruz epeydir. Nisan ayı da bu anlamda çok yoğun geçti.

Adana Onbaşılar Kebap Kanyon Escale’deydi

Kanyon Escale, 14 -15 Nisan’da 2 gün boyunca Adana’nın ünlü restoranı Onbaşılar Kebab’a ev sahipliği yaptı.

İstanbullulara Adana lezzetleri tatma olanağı veren ve konuklarını bizzat karşılayan Onbaşılar Kebap’ın sahibi Tayyar Zaimoğlu tüm malzemeleri Adana’dan getirmişti.

Gastro festivaller şehre lezzet katıyor

Seferihisar lezzetleri çok beğenildi

Hilton İstanbul Bosphorus’un gözde mekanlarından biri olan Lalezar Meyhanesi, Türkiye’nin ilk “Sakin Şehri” olan Seferihisar’daki Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kadınlarının yapacağı, baklalı enginar dolma, şevketi bostan, labada dolması, ot haşlama, sakızlı tarhana gibi birbirinden özel lezzetleri ile İstanbul’da. Etkinlik bugün sona eriyor.

İki lezzetli şehirden iki enfes yemek tarifi

Haberin Devamı

Seferihisar Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kadınları’nın tarifi

ENGİNAR DOLMASI

Malzemeleri:

- 10 adet enginar

- 250 gr pirinç

- 1 bardak zeytinyağı

- 2 adet limon

- 1 kaşık un

- 3 baş soğan

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1/2 demet dereotu

- 1/2 demet maydanoz

- 1/2 demet nane

Hazırlanışı:

Yıkanmış pirinç, doğranmış soğan, dereotu, maydanoz, nane ve zeytinyağını karıştırarak içi hazırlayın. Limonlu, unlu tuzlu suyla enginarları temizleyin. Enginarın göbeğine yeteri kadar iç koyun. Pişireceğiniz tencereye aldığınız enginarların üzerine bir su döküp ince kesilmiş limonları dizin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Dinlenince servis edebilirsiniz.

Adana Onbaşılar kebap tarifi

ADANA KEBAP

Malzemeleri:

- 1 kg koyun eti

- 250 gr kuyruk yağı

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı Kırmızı toz biber

- 200 gr kırmızı kök biber

- 10 adet domates (domatesler dörde bölünmüş)

- 10 adet yeşil biber

- 10 adet süs biberi

- 7 adet pide ekmek

Hazırlanışı: Sinirlerinden ayıklanmış koyun eti ve kuyruk yağını ayrı ayrı zırh ile kıyın. İçine tuz, kırmızı toz biber ve ince kıyılmış kırmızı kök biber ilave edip yoğurun. Kıymayı kebap şişine sıvama yapar gibi saplayın ve mangalda pişirin. Şişleri çevrin, pişerken iki kez şişi ocaktan alıp pide ekmeği yardımıyla sıkarak yağını alın. Kebap pişmiş hale geldiğinde, yağlanan ekmekler üzerine kebabı, ayrı bir şişte pişirdiğiniz domates ve yeşil biberleri koyarak, ince kıyılmış sumaklı soğan, yeşillik, şalgam suyu ile servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Mayıs ayı ajandanıza not alın

Ramazan’ın başlamasına kadar çok etkinlik var. Gözüme çarpanları paylaşmak istiyorum.

- Çikolata Festivali 4-6 Mayıs/ Sirkeci Garı

Toyoto Hybrid Çikolata Festivali; lezzetli çikolataların tadının çıkarılacağı üç gün vadediyor. Dünyaca ünlü ve Türk şeflerin katılacağı çikolata workshopları, seminerler, söyleşiler, hikayesi 4 bin yıl öncesine uzanan çikolatanın yolculuğuna çıkaracak.

- Int. İstanbul Tea Festival / 5-6 Mayıs Santral İstanbul

İlk kez geçen yıl düzenlenen festival bu yıl da, “Beraber çay içer miyiz?” diyerek 5-6 Mayıs’ta Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul’da.

Haberin Devamı

- Dünya Markamız Türk Lokumu / 7 Mayıs MSA

Mutfak Dostları Derneği’nin, 2011 yılından bu yana Mutfak Sanatları Akademisi işbirliğiyle düzenlediği Türk Mutfağının Yapıtaşları etkinlikleri “Lokum Semineri”yle devam ediyor.

- Urban Picnic / 12-13 Mayıs Kemer Country

“Türkiye’nin ilk ve tek gece pikniği Urban Picnic, 2. senesinde Kemer Country Orman Evi’nde 12-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleşiyor.

DİĞER YENİ YAZILAR