Gazete Vatan Logo

Zeliha’yı vuran polis için 61 yıl istendi

İstanbul’da 7 ay önce iki kişiyle kavga ettiği sırada beylik tabancasından çıkan kurşunla 7 yaşındaki Suriyeli Zeliha Cumo’nun ölümüne neden olan polis memuru A.A.’nın 39 yıl 3 aydan 61 yıla kadar hapsi istendi

Zeliha’yı vuran polis için 61 yıl istendi

Bağcılar’da 18 Mayıs 2016 tarihinde meydana gelen olay, iddianameye göre şöyle oldu: Polis memuru A.A. izinli olduğu gün Bağcılar’da durakta otobüs beklemeye başladı. Polis Memuru A.A., iddiaya göre oradan geçen Recep ve Coşkun Aydın’ın önünde yürüyen Recep Aydın’ın eşi Hanife Aydın’a uygunsuz laflar söyledi. Hanife Aydın olay çıkmasın diye polis memuru A.A.’ya bakmakla yetindi, ses çıkarmadı. Ancak olayı Hanife’nin eşi Recep Aydın ve kayınbiraderi Coşkun Aydın fark etti. Aydın Kardeşler ile polis memuru A.A. arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Aydın Kardeşler, polis memuru A.A.’yı darp ederek, yaraladı. Polis memuru A.A., üzerinde taşıdığı tabancayla Aydın kardeşleri öldürmek maksadıyla onların bulunduğu yere çok sayıda ateş etti. O sırada olay yerinden geçen Zeliha Cumo sağ göğüs hizasında aldığı mermi isabet sonucu hayatını kaybetti. Yine annesi Canan Şancı ile olay yerinden geçen 8 yaşındaki Göksu Şancı’nın el ve dizine de iki mermi isabet etti.

‘Kasıtla öldürme’ suçlaması

İddianamede polis memuru A.A.’nın yer ve zaman gözetmeksizin çok sayıda ateş yaptığı tabanca atışları neticesi çevredeki vatandaşların zarar görebileceğini dikkate almaksızın genel güvenliği kasten tehlikeye düşürdüğü vurgulandı. Üsküdar Paşakapısı Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan müşteki-şüpheli polis memuru A.A.’nın (47) “Olası kasıtla öldürme”,”Olası kasıtla yaralama”,”Kasten öldürmeye teşebbüs”,”Korku,kaygı veya panik yaratabilecek tarzda ateş etme” suçlarından 39 yıl 3 aydan 61 yıla kadar hapsi istendi. Polis memuru önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Haberin Devamı