Gazete Vatan Logo

Zeliha’ya ‘ikiz’ umut

Talasemi hastası 7 yaşındaki Zeliha onun için doğan ‘donör kardeş’lerinden alınacak kök hücrelerle sağlıklı bir hayata kavuşacak

Zeliha’ya ‘ikiz’ umut

Konya’da, talasemi hastası 7 yaşındaki kızı Zeliha’ya ilik nakli yapılabilmesi için, tüp bebek yöntemiyle genetik açıdan uyumlu ve hastalık taşımayan embriyolarla hamile kalan Rukiye Şarlı, kızına donör olacak ikizlerini sağlıklı şekilde kucağına almanın mutluluğunu yaşıyor.

Rukiye (30) ve Durdu Mehmet Şarlı (41) çiftinin ikinci kızları Zeliha’ya (7), henüz 1 yaşındayken “talasemi major” teşhisi konuldu. Şarlı çifti, ilik nakli için uygun verici bulunamayınca, doktorların tavsiyesiyle “donör kardeş” dünyaya getirmeye karar verdi. Genetik açıdan uyumlu ikizlere hamile kalan Rukiye Şarlı, “Kader Su” ve “Ali Baki” adını verdiği bebeklerini dünyaya getirdi. Rukiye Şarlı, şunları söyledi:

“Hamileyken, Zeliha herkese ‘kardeşlerim olacak, beni kurtaracak’ diyordu. Bebeklerimiz doğduktan sonra ‘Anne ben ne zaman iyi olacağım? Kardeşlerim beni ne zaman kurtaracak?’ diye soruyor. Ona ‘küçük anne’ diyoruz. İnşallah Zeliha’nın kaderi olacaklar ve sağlığının baki olmasını sağlayacaklar. Kızıma ikizlerimiz can suyu olacak. ‘Kardeşlerim beni kurtarınca karateye, judoya gideceğim, doktor olacağım’ diyerek seviniyor.” Dr. Ali Sami Gürbüz ise, “İlik naklinin yaklaşık bir yıl sonra yapılması düşünülüyor” dedi.

Haberin Devamı