Gazete Vatan Logo

Zekat 'Biz bize yeteriz Türkiyem' kampanyasına verilebilir mi? KORONA yaz 8119'a gönder...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında ulusa sesleniş konuşmasında 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' bağış kampanyasını başlattı. Erdoğan 7 maaşına bağışlayarak başlattığı kampanya için herkese çağrı yaptı. Yaklaşan Ramazan ayına ve zekata vurgu yapan Erdoğan "Zekâtlarını Ramazan ayında dağıtmayı düşünen vatandaşlarımız da bu kampanyaya katılarak, hayır yarışında yerlerini alabilirler" dedi. Kampanyaya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tarafından açılan hesaplara para yatırarak ya da kısa SMS göndererek katılabilirsiniz. Bir SMS kaç lira...

Zekat 'Biz bize yeteriz Türkiyem' kampanyasına verilebilir mi? KORONA yaz 8119'a gönder...

'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyası ile corona virüs salgınında miili dayanışma kampanyası başlatıldı. Kampanyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 aylık maaşını bağışlayarak başlattı. Bakanlar da maaşlarını kampanyaya bağışladı.

Peki 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' SMS kampanyasına katılım nasıl gerçekleştirilir? Hangi numaraya SMS atarak kaç TL destekte bulunabiliyorsunuz? İşte detaylar 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' SMS kampanyasına nasıl bağış göndermek için büyük harflerle KORONA yazıp 8119'a kısa mesaj atarak kampanyaya katılım sağlayabilirsiniz. Kampanya katılımında bağış yapacağınız tutar 10 TL olacaktır. Her SMS 10 TL ile ücretlendirilecek.

'ZEKATLARINIZI KAMPANYAYA GÖNDEREBİLİRSİNİZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Tabii bazı bakanlarımız çok daha yüksek bağış rakamları da ifade ettiler. Meclis’teki tüm milletvekillerimizi, AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, tüm belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. Tabii en büyük katkıyı da iş adamlarımızdan, hayırseverlerimizden bekliyoruz. Zekâtlarını Ramazan ayında dağıtmayı düşünen vatandaşlarımız da bu kampanyaya katılarak, hayır yarışında yerlerini alabilirler. Kampanyamıza yapılan yardımların şimdiden Hak katında kabul olmasını diliyorum. İnşallah yaşadığımız sıkıntılı günleri geride bıraktığımızda, hatırlayacağımız en güzel şeylerden biri de, işte bu birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma fotoğrafımız olacaktır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun."

Haberin Devamı