Gazete Vatan Logo

Zehra’nın kolu 5 bin lira etti

Samsun’da oynarken düşüp kolunu kıran, özel hastanede kolu alçıya alındıktan 2 gün sonra kangren olunca kesilen 8 yaşındaki Zehra Toprak ile ilgili açılan davada kusurlu bulunan ortopedi uzmanı doktora 5 bin TL para cezası verildi.

Zehra’nın kolu 5 bin lira etti

Samsun’un Çarşamba ilçesi Hasbahçe Mahallesi’nde 2013 Haziran ayında meydana gelen olayda, 37 yaşındaki Adem ve 32 yaşındaki Havva Toprak çiftinin kızları Zehra Toprak, evlerinin önünde arkadaşlarıyla oynadığı sırada düşüp sol kolunu kırdı. Ve kent merkezindeki özel bir hastaneye götürüldü. Burada ortopedi uzmanı 47 yaşındaki İ.T.K. tarafından muayene edilen Zehra Toprak’ın kolu alçıya alındı ve evine gönderildi.

Gazlı kangren teşhisi

Ancak Zehra Toprak, ağrılarının artması üzerine bir gün sonra aynı hastaneye götürüldü. Alçısı çıkarılan küçük kız, kolundaki yaranın iltihap kaptığı belirtilerek ameliyata alındı. Ameliyat sonrasında iddiaya göre Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı İ.T.K. aileye, çocuğun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi’ne götürmelerini söyledi aileni söyleneni yaptı. Burada küçük çocuğun koluna gazlı kangren teşhisi konuldu. Yapılan ameliyatla Zehra Toprak’ın sol kolu dirsek altından kesildi. Büyük şok yaşayan Adem ve Havva Toprak, kızlarının kolunun Ortopedi uzmanı İ.T.K.’nın hatası ve ihmali nedeniyle kesildiğini iddia ederek, doktor hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Taksirle yaralamaktan

Samsun 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde ’taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan dava açıldı. İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 2’inci İhtisas Kurulu’nun raporunda Dr. İ.T.K.’nın kusurlu bulunduğu belirtildi.

Sanık İ.T.K. mahkemedeki ifadesinde uygun tıbbi müdahale yaptığnı savundu. Mahkeme sanığın, alçılama sonrası etkin bir antibiyoterapi uygulamamak suretiyle gerekli dikkat ve özeni göstermeyerek mağdurun kolunun kesilmesine sebebiyet verdiğinin anlaşıldığını belirterek, sabit olan eylemine uygun duyu ve organlardan birinin işlevinin yitirilmesine neden olacak şekilde taksirle yaralama suçundan 250 gün hapis cezası karşılığında 5 bin TL para cezasına çarptırdı.

İkinci sınıf öğrencisi Zehra Toprak, “Kolumu istiyorum. Bisiklet süremiyorum. Saçlarımı öremiyorum. Kıyafetlerimi giyemiyorum. Çok üzülüyorum” diyor.