Gazete Vatan Logo

Zehirli ayakkabı soruşturmasında sıcak gelişme!

Yapılan açıklamada müfettişlerin çalışmalara başladığı belirtildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Erenköy Gümrük Müdürlüğüne bağlı bir antrepodan, imha edilmek üzere sevk edilen ayakkabıların eskileriyle değiştirilmesi olayıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 2 müfettiş görevlendirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünün çalışmaları doğrultusunda Erenköy'deki antrepoda, mevzuata uygun olmaması sebebiyle imha edilmek üzere sevk edilen ayakkabıların eski ayakkabılarla değiştirildiği tespit edilmişti.

Bunun üzerine İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Savcılığının bilgisi dahilinde soruşturma başlatılmıştı.

Devam eden soruşturma ile ilgili olarak "Bakanlığımız olayla ilgili 2 müfettiş görevlendirmiş, müfettişler çalışmalarına başlamıştır." dendi.

Bakanlığın açıklamasında kanserojen madde içeren ayakkabıların iç piyasaya sürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu da belirtildi.

Bununla ilgili marka ve modelleri tespit edildiği aktarılırken, elde edilen tüm bilgi ve görsellerin 81 ildeki ticaret il müdürlüklerine iletildiği söylendi.

Haberin Devamı