Gazete Vatan Logo

Zehirli ayakkabı hastanelik etti

Gümrük Bakanı Nurettin Canikli’nin bir süre önce “İmha edilmesi gereken 33 bin çift var” dediği ayakkabılardan satın alan Esra Turan, 1,5 saat sonra hastanelik oldu. Ayakları yanık ve iltihaplı yara olan Esra’ya 5 gün iş göremez raporu verildi

Erzurum’da özel bir şirkette çalışan 21 yaşındaki Esra Turan, kanserojen madde içerdiği iddia edilen ayakkabılar yüzünden hastanelik oldu. Esra’ya 5 gün iş göremez raporu verildi. Esra Turan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin “Piyasada imha edilmesi gereken binlerce çift zehirli ayakkabı var” dediği botlardan 94 liraya bilmeden satın aldı. Ancak genç kız botlarını giydikten 1.5 saat sonra iki ayağında çok büyük ağrılar hissetmeye başladı. Daha sonra ayaklarındaki ağrı, şiddetli kızarıklık ve yanığa dönünce ailesi tarafından hemen hastaneye kaldırılan Esra tedavi altına alındı.

‘Gözlerime inanamadım’

Ayaklarındaki yanmanın, ağlatacak kadar etkili olduğunu ifade eden Esra Turan hikayesini şöyle anlattı: “Ayakkabıları giydikten yaklaşık 1,5 saat sonra her iki ayağımda tarifi zor, benzin dökmüş ve ateşe vermişsiniz gibi bir acı hissetim. Her iki ayak parmaklarımda kızarma ve su toplanmaya bağlı yanıklar oluştu. O gece acıdan uyuyamadım. Babam ertesi gün hastaneye götürdü. Doktor bana bu durumun, ayakkabılardan kaynaklandığını, laboratuvarda baktırmam gerektiğini söyledi. Daha sonra ilaç kullandım. Ama ayaklarımdaki sorun devam etti. Daha sonra başka bir doktora gittik. O doktor da ayakkabılarımı laboratuvarda inceletmemi söyledi. Şimdi ayakkabıları inceleteceğiz” dedi. Baba Hikmet Turan ise, “Ayakkabı firması hakkında suç duyurusunda bulunacağım. İnsanın sağlığı bu kadar ucuz olmamalı” dedi. Palandöken Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan Esra Turan’a Acil Servisi’de görevli doktor Esra Turan’a 5 gün iş göremez raporu vererek evine gönderdi.

Haberin Devamı