Gazete Vatan Logo

Zehir tacirleri bir ‘tık’ ötede!

Bir kez içildiğinde bile ölüm riski bulunan ve Türkiye’yi bir kanser gibi saran bonzai adlı sentetik uyuşturucu internette serbestçe satılıyor

Uzmanların “eroin gibi korkunç bir uyuşturucudan bile 100 kat ölümcül” diyerek özellikle vurguladığı “bonzai” adlı sentetik uyuşturucu sadece sokaklarda değil, internette bile rahatlıkla satılıyor. Özellikle başta İstanbul, Bursa, Sakarya, İzmir’de sokaklarda yaygın bir şekilde satılan korkunç uyuşturucunun, facebook’ta da serbestçe pazarlanması dikkat çekiyor. Porno sitelerinin tek tek tespit edilip anında kapattırılmasına rağmen, bu ölümcül uyuşturucunun satışını yapanlara karşı mücadele verilmemesi büyük tepki topluyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yetkilileri ise, narkotik polisten kendilerine bir başvuru gelmediğini belirtiyor.

‘Server sağlayanlar büyük suç işliyor’

Bilişim Hukuku Derneği yetkilileri, facebook üzerinden bonzai, jamaika gibi uyuşturucuyu pazarlayanların rahatlıkla tespit edilebileceğini belirterek yetkilileri uyardı:

“Bunun için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün harekete geçmesi lazım. İstenirse facebook’ta bonzai satanlar hemen tespit edilir. Uyuşturucuyu bilişim yoluyla satmak ağırlaştırıcı bir unsur. Ayrıca bu internet sitelerine server sağlayan şirketler de büyük suça ortak. Devlet istediğinde bu siteleri kapatabiliyor. Ortada çocukları, gençliği mahveden bir bonzai sorunu var. Acilen duruma el konulmalı.”

Haberin Devamı