Gazete Vatan Logo

Zarif’ten ‘Amerika’ya ölüm’ sloganı

Uluslararası toplum tarafından Tahran’ın ‘ılımlı’ yüzü olarak görülen İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif’in, ABD ve onun Batılı müttefiklerini hedef alan sloganlar atarken çekilen video görüntüleri ortaya çıktı.

Zarif’ten ‘Amerika’ya ölüm’ sloganı

Başkent Tahran’da, ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in katıldığı bir mitingte çekilen görüntülerde Zarif’in, ‘Amerika’ya ölüm’, ‘İngiltere’ye ölüm’, ‘İsrail’e ölüm’ gibi sloganlara eşlik ettiği görülüyor. Mitinge Zarif’in yanı sıra, İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi ile Genelkurmay Başkanı General Muhammed Hüseyin Bekri’nin de katıldığı belirtiliyor. Zarif, Trump yönetiminin, Tahran’ın 5+1 ülkeleriyle imzaladığı nükleer enerji anlaşmasından çekilme kararı almasının ardından Avrupa ve Asya ülkelerinin başkentlerini ziyaret ederek ülkesinin anlaşmanın devamından yana olduğu mesajını iletmişti. Hamaney de hafta ortasında yaptığı açıklamada Avrupa ülkelerinden, nükleer anlaşma uyarınca İran’ın petrol satışını devam ettirmesine yardımcı olmalarını istemişti.

Havaalanını hackledİler

İran’da Meşhed Havalimanı’nın bilgisayar sistemine girmeyi başaran bir grup hacker, havaalanı genelindeki monitörlerden halkı protesto gösterilerine çağıran mesajlar yayınladı. Yerel basında çıkan haberlerde havaalanındaki ekranlardan, son protesto gösterilerine ait fotoğraflarla birlikte ‘İran Protesto Ediyor’, ‘Özgür İran 2018’ ve ‘İran Rejim Değişikliği’ gibi etiketler paylaşıldı.

Haberin Devamı