Gazete Vatan Logo

Zap Suyu’na kapılan kişinin cenazesi Kuzey Irak’ta bulundu

Hakkari’nin Oğul köyü yakınlarında içinde 4 kişinin bulunduğu aracın Zap Suyu’na yuvarlanması sonucu kaybolan Enver Adıyaman’ın cesedi Kuzey Irak topraklarında bulunan Bülbül köprüsü yakınlarında bulunduğu belirtildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki akraba ziyaretinden dönen ve içinde 4 kişinin bulunduğu araç, bir süre önce sabah saatlerinde Hakkari-Çukurca Karayolu’nun 20. kilometresinde bulunan Oğul köyü yakınlarında Zap Suyu’na uçmuştu. Zap Suyu’na kapılan araçtaki Kamuran Adıyaman ve Sadik Berk kendi imkanlarıyla sudan kurtulmayı başarırken, kaybolan Sekvan Adıyaman’ (40) cansız bedeni ise kaza yerinden 30 kilometre uzaklıkta bulunmuştu.

ZAP CENAZEYİ KUZEY IRAK’A SÜRÜKLEDİ

Bir süreden beridir AFAD, itfaiye, 112, jandarma ve vatandaşların katılımı ile Zap suyunda kaybolan Enver Adıyaman (45) cenazesi tüm aramalarına rağmen bulunmamıştı. Kuzey Irak’a akmakta olan Zap suyunda sabah saatlerinde Enver Adıyaman’a ait olduğu belirtilen ceset bulunduğu belirtildi. Ailesinin cesedi teşhis ettiği ve Üzümlü Sınır kapısından Hakkari’ye getireceği belirtildi. Hakkarili vatandaşlar ise Türkiye’nin en hızlı akar suyu olan Zap suyunun cenazeyi 90 kilometre Kuzey Irak’a sürüklediğini belirttiler.