Gazete Vatan Logo
Magazin Zamansız bir albüm ortaya çıkardık

Zamansız bir albüm ortaya çıkardık

Il Divo yeni albümü “Timeless”’ın dünya turnesi kapsamında 14 Eylül’de Volkswagen Arena’da. Klasik eserlere getirdikleri özgün yorumlarla büyük bir fenomene dönüşen dört tutku dolu sesten oluşan dünyanın ilk ve en başarılı klasik cross-over grubu Il Divo, unutulmaz bir konser verecek. Grup ile Türkiye anılarını ve müziklerini konuştuk.

Zamansız  bir albüm  ortaya  çıkardık

Yeni albümünüz Timeless adından da anlaşılacağı gibi zamansız bir albüm olma iddiasıyla mı yapıldı?

Evet, zamansız bir albüm olması için gerçekten çok uğraştık. Diğer albümlerimizden farklı adımlar da attık. Farklı prodüktörlerle, değişik ekiplerle çalıştık. Evet, belki çıkış tarihi 2018 olarak anılacak ama bu zamanın albümü olsun diye yapmadık. Oldukça özgür davrandık ve her yaştan dinleyiciyi kucaklayacak bir albüm olmasına özen gösterdik. Tabii bunda albümün yapımcıları olmamızın da büyük etkisi var. Parça seçiminden tutun da dağıtıma kadar her konu bizim fikirlerimizle şekillendi. Sonuç olarak gurur duyduğumuz bir iş çıktı. Yıllar sonra dinlenecek, tazeliğini, güncelliğini yitirmeyecek bir albüm olmasını istedik.

‘Il Divo’, 4 farklı ulustan 4 farklı sanatçıdan oluşan bir grup. Bu farklılığın müziğinize kattığı şeyler var mı?

Tabii ki var. Opera, tekno, Arap, metal gibi pek çok farklı müzik türünün ve kültürünhakimi oluyorsunuz. Bu da müziğinizi zenginleştiriyor.

Güzel kadılarınızı unutamıyoruz

Haberin Devamı

6 yıllık uzun bir aranın ardından yeniden İstanbul’a geliyorsunuz… Daha önceki gelişinizden aklınızda kalan anılar neler?

Burada konser verebilmek bizim için bir hayaldi ve gerçekleştiği için çok mutluyuz. Elbette öncelikle muhteşem tarihiniz ve güzel kadınlar… Yeniden geliyor olduğumuz için de çok heyecanlıyız. Çok sıcakkanlı ve coşkulu bir seyirci olduğunu hatırlıyoruz. Sizinle buluşmak için sabırsızlanıyoruz.

160 altın ve platin plak ile Guinness Rekorlar Kitabı’na, müzik tarihinin en başarılı klasik crossover grubu olarak girdiniz. Geri dönüp baktığınızda tüm bunlarla ilgili ne söylersiniz?

Rüya gibi… Kesinlikle böyle büyük bir başarıyı beklemiyorduk. Bildiğimiz tek şey farklı bir şey yapmak istediğimizdi. İngiltere başta olmak üzere sayısını hatırlamadığımız birçok ülkede liste başı olduk. Şu an geldiğimiz noktada bizim için rüyanın gerçeğe dönüşmesi.

Türk dinleyicisi sizi çok seviyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Bunu onlara sormanız lazım. Ama bize göre müziğimizin, sizin müzik kültüründen farklı olması, bizi cezbedici kılıyor sanırım.

Haberin Devamı

Büyük bir eğlence sunacağız

İstanbullu hayranlarınıza nasıl sürprizler hazırladınız?

Öncelikle muhteşem bir müzikal ziyafet çekeceğimizi söyleyebilirim. Büyük ve unutulmaz bir eğlence onları bekliyor. Dansçıların, akrobatların ve özel videoların da yer aldığı romantik, dramatik ve duygusal anlar geçireceğiz. Tabii tüm sürprizlerimi söyleyip büyüyü bozmak istemeyiz. Hem yeni hem de eski şarkılarımızdan oluşan güzel bir repertuar hazırladık. Daha fazlasını gelin ve görün...