Gazete Vatan Logo

Zam yapamıyoruz kârlardan yiyoruz

Zam yapamıyoruz kârlardan yiyoruz

Doğuş Otomotiv CEO’su Bilaloğlu, kurlardaki artışı hemen fiyatlara yansıtmadıklarını belirterek, “Kâr marjıyla tamponluyoruz” dedi.

Doğuş Otomotiv CEO’su Ali Bilaloğlu, döviz kurundaki volatiliteyi otomotiv fiyatlarına hemen yansıtamadıklarından dolayı bunu kâr marjlarıyla tamponlamak gerektiğini belirterek, “Bunun da sektöre genel anlamda etkisi tabii ki çok pozitif olamaz” diye konuştu. Bilaloğlu, otomotiv pazarında ilk 5 ayın çok iyi geçtiğini, Haziran rakamlarının da pozitif olduğunu söyledi ve ekledi: “Özellikle İstanbul Autoshow’un Haziran’daki satışlara ciddi etkisi oldu.”
Siyasi belirsizlik kötü
Ali Bilaloğlu, otomotivin her alanda uzun vadeli yatırım içeren bir sektör olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: “Dalgalı bir kur olduğunda, bu volatilite sizin kâr marjınıza yansıyor. Çünkü bu volatiliteyi bir şekilde tamponlamanız gerekiyor. Yani kur düştüğünde hemen fiyatlar inmediği gibi kur arttığında da fiyatlar hemen artmıyor. Sizin onu kendi kâr marjınızdan tamponlamanız gerekiyor. Bu olduğunda sizin bütün fizibilite çalışmalarınız alt üst oluyor. Yani dalgalı bir kur uzun vadeli yatırımların gerektiği sektörde her zaman dezavantajlı bir durum.”
Siyasi belirsizliğin ekonomi için iyi bir şey olmadığını belirten Bilaloğlu, “Ama şu anda beklentim Türkiye için hayırlı çözüm olacağı yönünde” dedi.

Haberin Devamı