Gazete Vatan Logo

Zaferi kazanan Bolsonaro'nun Amazon Ormanları tehdidi

Brezilya'daki devlet başkanlığı seçimlerinden zaferle çıkan aşırı sağcı lider Jair Bolsonaro, çevre ve tarım bakanlıklarını tek bir kurum altında toplayacak.

Zaferi kazanan Bolsonaro'nun Amazon Ormanları tehdidi

1 Ocak 2019'da göreve başlayacak Bolsonaro'nun adaylığı sırasında duyurduğu bu planı hayata geçireceği, yardımcısı Onyx Lorenzoni tarafından açıklandı.

Aşırı sağcı Sosyal Liberal Parti'nin (PSL) lideri Jair Bolsonaro'nun bu hareketinin Amazon Ormanları'ndaki doğal kaynakları tehdit ettiği belirtiliyor.

Aktivistler iki bakanlığın tek bir çatı altında toplanmasının ciddi sonuçları olacağı konusunda uyarıyor: Bir bakanlık tarım sektöründen sorumlu iken diğer bakanlığın aynı sektörün çevreye zarar vermemesi konusunda hareket etmesi böylelikle güçleşecek.

Ülkenin eski çevre bakanı Marina Silva, bu kararın 'üçlü bir felakete' yol açacağını söyledi: "Çevrenin korunmasının hiçbir değerinin olmadığı trajik bir döneme giriyoruz. Bu karar, tüketicilerin Brezilya'nın tarım sektörünün ormanların yok edilmesi sayesinde yaşadığına inanmasına yol açacak."

Bolsonaro'ya destek verenler arasında tarım sektörü de bulunuyor.

BBC Türkçe