Gazete Vatan Logo

Zabıtadan sabaha karşı balyozlu yıkım!

Galata Köprüsü’nün Eminönü tarafındaki alt geçitte yer alan umumi tuvalet işletmecisi Naif Koyuncu (50) işyerinin sabaha karşı sivil giyimli zabıtalar tarafından balyozlarla kırılarak harabeye çevrildiğini öne sürdü.

İşletmenin 2011 yılında Sağlık A.Ş’ye devrinin ardından belediye ile mahkemelik olduklarını ve süreci Yargıtay’a taşıdıklarını söyleyen Naif Koyuncu, “Yaptıkları düpedüz gasp ve vandalizm. Burayı 2005 yılında 450 bin lira borcunu üstlenerek devraldım. Elimizde ne varsa sattık, buraya yatırdık. Yaptıkları vicdana sığar mı? Tahliye edebilirsiniz ama bu yöntem yanlış.ö diyerek tepki gösterdi.

Sekiz yıldır Galata Köprüsü’nün Eminönü tarafından alt geçitte yer alan umumi tuvaleti işleten Naif Koyuncu’nun iddiasına göre, sabaha karşı işyerine gelen sivil giyimli İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı zabıta ekipleri, balyozlarla demir kapıyı kırarak içeri girdi. İçerdeki bulunan pisuvar, tuvalet kapıları, turnike, lavaboların da aralarında bulunduğu malzemeleri kırarak kullanılamaz hale getirildi. Haberi alarak işlerine gelen Naif Koyuncu ve çalışanlar gördüklere manzara karşısında şaşkına döndü.



YAPTIKLARI GASP VE VANDALİZM

2005 yılından itibaren umumi tuvaletin işletmeciliğini yapan Naif Koyuncu, “Devralırken 250 bin dolar daha önceki işletmeciye verdim. Ayrıca 450 bin lira tutan kira borcunu da ödedim. Yıllık yaklaşık 206 bin lira kira ödüyorum. Tuvaletlerin tamamı 2011 yılında Sağlık A.Ş’ye devredildi. 2011 birinci ayında bize tebligat geldi. Dava açtık. Yürütmeyi durdurma kararı çıktı. 2013 yılında Fatih Kaymakamlığı usulen tahliye kararı verdi. Sonra seçimler girdi. Daha sonra bize başka herhangi bir tebligat gönderilmedi. Dün gece kapıyı kilitleyip çıktık. Dün sabaha karşı 30’a yakın zabıta ekibi gelmiş. Ellerinde balyozlarla gelip açmış ve harabeye çevirip gitmişler. Oysa gelip istedikleri gibi beni tahliye edebilirlerdi. Yaptıkları gasp, Vandalizm. Ben burayı 2005 yılında 450 bin lira borcunu üstlenerek devraldım. Elimizde ne varsa sattık, buraya yatırdık. Yaptıkları vicdana sığar mı? Tahliye edebilirsiniz ama bu yöntem yanlış.ö dedi. Koyuncu ayrıca zabıtaların ellerinde balyozlarla giderken bir güvenlik kamerası tarafından görüntülendiğini söyledi.

ASLINDA VATANDAŞI DA MAĞDUR EDİYORLAR,ÇEVRE ESNAFI DA MAĞDUR

Haberin Devamı

Karaköy Yeraltı Çarşısı’nın içerisindeki umumi tuvaletin işletmecisi Serkan Ertekin’de aynı şekilde kendisinin de mağdur olduğunu söyledi. Ertekin, “Aynı saatlerde benim de işyerime gelerek balyozlarla harabeye çevrilmiş. Benim bilgisayarım ve para kumbaram da işyerimdeydi. Onları da yere atıp parçalamışlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından benim haneme saldırıda bulunuldu. Çevredeki esnaflar da şimdi tuvalet kullanamıyor. Yani vatandaşa daha iyi hizmet edebilme adı altında bu tuvaletlerin rantını kovalarken, aslında vatandaşı da mağdur ediyorlar, bunun farkında değiller.ö dedi.

İBB: DAHA MODERN TUVALET YAPMAK İÇİN YIKILDI

Haberin Devamı

Öte yandan İBB'den alınan bilgiye göre, Eminönü'nde yıkılan tuvaletlerin daha sıhhi ve modern hale getirilmesi için yıkıldığı, yaklaşık 2 ay sürecek bir çalışmanın ardından yeniden hizmete gireceği belirtildi. Yeni yapılacak tuvaletleri belediyenin şirketlerinden olan Sağlık A.Ş. işletecek.

2011 YILINDA SAĞLIK A.Ş'YE DEVREDİLMİŞTİ

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 17.06.2011 tarihli meclis kararıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait alanlardaki tüm tuvaletler sözleşmeleri bittikçe Sağlık A.Ş.'ye devredilmişti.