Gazete Vatan Logo

Zabıta müdürüne hakaret cezası!

Zabıta müdürüne hakaret cezası!

İZMİR’de, Buca Belediyesi Zabıta Müdürü İsmet B., kendisi hakkında dedikodu yaptığını ileri sürdüğü kadın belediye çalışanı N.B.’ye hakarette bulunup, tehdit ettiği iddiasıyla yargılandığı davada toplam 5 ay hapis cezası ile bin 500 TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanamasını geri bıraktı. İsmet B.’nin davacı N.B.’nin avukatına ödeyeceği vekalet ücreti ise 1800 TL ile cezadan fazla oldu.

Buca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde sözleşmeli çalışan bir kadının işten çıkartılmasından sonra, aynı birimde çalışan N.B. ile Zabıta Müdürü İsmet B., karşı karşıya geldi. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne gelen İsmet B., kendisi hakkında dedikodu yaptığı gerekçesiyle kadın belediye çalışanı N.B.’ye, iddiaya göre ağır hakaretlerde bulunup, tehdit etti. Bunun üzerine N.B. de, tehdit ve hakaret suçlarından İsmet B., hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

ÖNCE CEZA ALDI SONRA ERTELENDİ

Savcının incelemesinden sonra hakkında İzmir 20’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılan İsmet B., tehdit ve hakaret suçlarından yargılanmaya başladı. Suçlamaları kabul etmeyen İsmet B., hakkında beraat kararı verilmesini istedi. Hakim, Zabıta Müdürü İsmet B.’yi, hakaret hem de tehdit suçlarından cezalandırdı. İsmet B., hakaret ve tehdit suçlarından toplam 5 ay hapis ile günlüğü 20 TL’den 1500 TL adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme İsmet B.’nin sabıkasız olmasını göz önünde bulundurarak, cezalar için 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

VEKALET ÜCRETİ CEZADAN FAZLA

Yargılandığı iki suçtan aldığı cezalar için 5 yıl süreyle suç işlemezse sorumlu tutulmayacak olan Zabıta Müdürü İsmet B., cezadan çok kadın mağdur N.B.’nin avukatına ödeyeceği vekalet ücretinde şaşırdı. Hakim, sanık İsmet B.’nin, davacı N.B.’nin avukatına, aldığı cezadan da fazla olan 1800 TL vekalet ücreti ödemesine karar verdi.