Gazete Vatan Logo

Yüzyılın Şefi pankreas kanserinden öldü

31 Michelin yıldızı ile ‘Yüzyılın Şefi’ unvanını taşıyan Joel Robuchon dün İsviçre’de 73 yaşında bir yıldır mücadele ettiği pankreas kanserine yenik düştü. Ünlü şef sağlıklı yemek menüleriyle tanınmış, menülerinde az malzeme kullanmakla parlamıştı.

Yüzyılın Şefi pankreas kanserinden öldü

Dünyada en çok Michelin yıldızı sahibi Fransız efsane şef Joël Robuchon dün 73 yaşında kanserden hayatını kaybetti. Fransız le Figaro gazetesi dün İsviçre’de yaşamını yitiren ünlü şef Robuchon’un bir yıldır pankreasındaki tümörle savaştığını ve dün de pankreas kanserinden hayatını kaybettiğini yazdı. 1989 yılında ‘Yüzyılın şefi ilan edilen Robuchon, dünya genelinde onlarca restoranın yöneticisiydi. Kariyerinde tam 31 Michelin yıldızı kazanan Robuchon, patates püresiyle ünlüydü ve Tokyo, Bangkok Shangai, Monaco ve Las Vegas’ta restoranları vardı. Paris’te Jamin adındaki restorantta Gordon Ramsay ve Eric Ripert isimli şeflerinin yanında kariyerine başlayan Robuchon, mükemmeliyetçiliği ve az miktarda malzeme kullanmasıyla ünlüdür. Hazırlıklarını basit tutar ve Fransmutfağının aşırılığından uzaklaşır-daha sağlıklı bir yemek şeklini menülerinde kullanırdı ve her zaman yemek yapma stilini “Tek bir tabakta üçten fazla çeşidi birleştirmeyi asla denemiyorum. İçlerindeki malzemelerin kolayca algılanmasını bilmeyi seviyorum” diyerek tanımlardı. Robuchon Euro 2016’da Neymar ve Giroud gibi dünyanın yıldız futbolcularını da doyurmuştu. 50’sine geldiğinde emekli olmak isteyen ancak emekliliği birkayıl süren şef, Japonya’da açtığı suşi restoranıyla yeniden mutfaklara dönmüştü.

Haberin Devamı

Fransız şef geçen yıl, yüksek kolesterol, yüksek tansiyon ve yüksek kan şekeri ile başa çıkmak için diyetinden tereyağı ve yağı attıktan sonra 27 kilo kaybettiğini açıkladı. Fransız hükümeti sözcüsü Benjamin Griveaux Robuchon’un genç şeflerin vizyoner lideri olarak tanımladı.