Gazete Vatan Logo

Yüzüne bakıp hastalığını söyle

Vücudun en büyük organı cildimiz, bu nedenle iç hastalıklarla ilgili problemlerde cildimiz direkt olarak tepki veriyor. Dermatologlar, yüzünüzdeki tepkilere bakarak daha ciddi sağlık sorunlarını belirleyebiliryor. Peki yüzünüzün hangi noktası, hangi hastalıkla ilgili mesaj veriyor?

Yüzüne bakıp hastalığını söyle

Alın

- Mesane - bağırsak

- Sindirim sistemi

- Stres

- Terleme

Sindirim sisteminiz yiyecekleri parçalamak için mücadele ederken alnınız sindirimdeki sorunlara yağlanarak ve sivilce çıkarak anında tepki verir. Bu alan aynı zamanda dehidrasyon ve mesane sorunları için kırmızı bayraktır.

Nasıl düzeltilir? Diyetinize zengin enzim ürünleri ekleyin bol su için.

Kaş arası

- Karaciğer, mide

- Susuzluk

- Fazla alkol

- Yağlı yiyecekler

Kaş arasındaki yağlanma, alkol, yağlı yiyeceklerden ve hidrasyon eksikliğinden kaynaklanır. karaciğer sorunlarının habercisidir. Aşırı şeker tüketimi hormonlarınızı ve insülin direncinizi etkiler. Nasıl düzeltilir? Yağlı ve şekerli gıdaları kesin.

Burun

- Kalp

- Tansiyon

- Zayıf dolaşım

- Tuz

Burun, duygusal stres ve zayıf dolaşıma tepki vermeye eğilimlidir. Burundaki siyah noktalar yüksek tansiyon, yüksek kolestrol, aşırı stres ve aşırı yağ tüketiminden ortaya çıkar.

Kaygı, üzüntü, depresyon ve bastırılmış öfke de bu sorunları tetikler. Nasıl düzeltilir? Stresten uzak durun ve sağlıklı beslenin.

Haberin Devamı

Dudak çevresi

- Hormon, bağırsak

- Hormon dengesiz

- Yumurtlama

- Üreme organları

- Adet döngüsü

Dudaklar, adet döngüsündeki hormon dengesine bağlı olarak tepki gösterir. Dudakların sık sık çatlaması lif eksikliğinin de işareti olabilir. Nasıl düzelir? Daha fazla lifli ve sulu gıdalar tüketin. Karına masaj yapın.

Çene

- Mide, böbrek, üreme organları

- Yağlı yiyecekler

- Hormonlar

- Susuzluk

Çenedeki yağlanma hormonal dengesizliklerin net görüldüğü bir alandır. 20’li ve 30’lu yaşlardaki fizyolojik değişiklikler sırasında çenemiz hormonal tepkiler verir.

Nasıl düzeltilir? Hormon salgılamanız dengesiz ise doktorunuzla hormon dengesini değiştirmek için tedaviler hakkında danışın. Bol su için.

Kulak, şakak

- Susuzluk

- Stres

- Aşırı yağlanma

Bu bölgelerdeki tahrişler uyku eksikliği ve stres yüzünden oluşur. Böbreklerdeki sorunları gösterir ve hidrasyon düzeyiniz ile bağlantılıdır.

Nasıl düzeltilir? Su alımını artırın. Günde 7 saat uyuyun.

Gözaltları

- Böbrek, karaciğer, bağırsaklar

- Susuzluk

- Uykusuzluk

Haberin Devamı

- Makyaj kalıntıları

Gözaltlarınızdaki morluklar yağlı gıdalar, uyku bozluklukları ve stresten kaynaklanır. Böbrek, bağırsak ve karaciğerinizde problem olduğuna işarettir. çalışmasına işarettir. Nasıl düzeltilir? Günde 2 litre su için ve yağsız yiyin.

Yanaklar

- Akciğerler, solunum yolları

- Alerji

- Sigara içmek

- Hava kirliliği

-Telefon üzerindeki kir

Yanaklarda aşırı sivilcelenme, yağlanma ve kızarıklıklar akciğerle ile ilgili alerjik bir problemin olduğuna işarettir. Solunum yolları problemlerine de davetiye çıkarır. Nasıl düzeltilir? Süt ve şeker alımını azaltın. Nefes egzersizi yapın.

Alt çene hattı

- Hijyen, mide

- Kirlilik

- Yağlı yiyecekler

Çene hattı, yağlı gıdalardan kaynaklanan sorunların merkez üssüdür. Aşırı yağlanma ve tahriş mide probleminin göstergesidir. Nasıl düzeltilir? Daha çok ‘iyi yağlar’ ve daha az ‘kötü yağlar’ yiyin. İşlenmiş et tüketmeyin.

Boyun

- Tiroid

Boyundaki şişlikler tiroid bezi içerisindeki nodül oluşumuna işarettir. Boyun bölgesindeki lenf düğümlerinde şişme, seste kısılma veya kalınlaşma var ise tiroid kanseri açısından şüphelenmek gerekir. Nasıl düzeltilir?

Haberin Devamı

Doktor kontrolünde tedavi uygulanmalıdır.