Gazete Vatan Logo

Yüzme yarışmasında duş skandalı!

446 yüzücünün katıldığı yarışma sonunda duş skandalı yaşandı...

ÇANAKKALE’de Rotary Kulübü’nce düzenlenen 25’inci Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı, Eceabat İlçesi sahili ile Çimenlik Kalesi iskelesi arasındaki 3.5 millik parkurda yapıldı. 160’ı yabancı toplam 446 yüzücünün katıldığı yarışma sonunda duş skandalı yaşandı. Denizden çıkan yüzücüler sıcağın altınca dakikalarca suların akmasını bekledi. Duşta sular akmayınca çözüm yangın söndürme hortumundan verilen tazyikli suyla yüzücülere toplu duş yaptırmakta bulundu.
Çanakkale Rotary Kulübü 25. Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı, bugün saat 13.00’te yüzücülerin Eceabat iskelesi sahilinden denize girmesiyle başladı. Start ilk olarak 7 ülkeden katılan 160 yabancı yüzücü için verildi. Ardından da Türk yüzücüler suya atladı. Boğazı geçmeleri için yüzücülere 90 dakika süre tanındı. Bu süre içinde Çanakkale Boğazı çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Yüzücüler balıkçı teknelerinin eşliğinde boğazı geçebilmek için dakikalarca kulaç attı. Ancak boğazdaki akıntıyı iyi hesap edemeyen bazı yüzücüler varış noktasına ulaşmakta zorlandı.
Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı’na bağlı Çimenlik Kalesi iskelesinde sona eren yarış için, bölgeye seyyar bir duş kabini kuruldu. Denizden çıkan yüzücüler duşa gitti. Ancak beklemedikleri kötü bir sürpriz ile karşılaştı. Duşta sular akmadığı için yüzücüler sıcağın altında dakikalarca bekledi. Ama duş sorunu çözülemediği için aralarında yabancı yüzücülerin de bulunduğu birçok kişi duş almaktan vazgeçti. Bir saat sonra Deniz Müzesi Komutanlığı duş sorununa çözüm buldu. Çimenlik Kalesi içinde olası bir yangına müdahale etmek için oluşturulan yangın pompalarından birinden söndürme hortumu duşların bulunduğu sahile uzatıldı. Tazyikli su açıldı ve duş almak isteyenlere bir asker tarafından tazyikli su tutuldu. Suyun tazyiki fazla olduğundan aynı anda 4-5 yüzücüye birden bile duş yaptırıldı. Tazyikli su bazı yüzücülere zor anlar yaşattı. Yaşanan sorunu kısa süre sonra eğlenceye dönüştü.
Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı sonunda ise genel klasmanda 42 dakika 1 saniyelik derecesiyle Boran Erdugan birinci, 42.42’lik derecesiyle İsviçre’den Marco Pilloud ikinci, 42.49’lik derecesiyle ise Avustralya’dan Cameron Purnell üçüncü oldu. Erkekler klasmanında da sıralama aynı olurken, bayanlar klasmanında 46.03’lük derecesiyle Göksu Hınçal birinci, 46.08’lik derecesiyle Avustralya’dan Sally Hollis ikinci ve 47.07’lik derecesiyle aynı ülkeden Katharine Bischof üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Haberin Devamı