Gazete Vatan Logo

Yüzlerce PKK'lı Kerkük'e girdi

Kerkük’teki varlığı ısrarla gizlenen PKK, 13 Eylül gecesi Kerkük’te sokaklara indi. Yüzlerce PKK’lı silahlarıyla peşmergeye ait kontrol noktalarında görüntülendi.

Yüzlerce PKK'lı Kerkük'e girdi

Peşmerge ile PKK ortaklığıyla tahrik dozunun her geçen gün artırıldığı Kerkük’e Barzani’ye bağlı özel birlikler ile birlikte terör örgütü PKK’nın sevkiyatı devam ediyor. Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum’un Selahaddin vilayetine karşılıklı müzakere amaçlı ziyaretiyle birlikte Kuzey’de gerginlik zirveye çıktı.

AĞIR SİLAH GÖNDERİLDİ

PKK militanları ve Peşmerge birlikleri Tuzhurmatu merkezi Dedegaib bölgesine saldırdı. Ağır silahların da kullanıldığı çatışmalar gece boyu devam etti. Tuzhurmatu’da çatışmalar karşılıklı devam ederken Barzani yönetimi Erbil’de Kerkük’e onlarca araçlık konvoy sevk etti. Peşmerge’nin ağır silahlarla girdiği Kerkük’te stratejik noktalara çatışma amaçlı mevzilendiği görüldü.

Tuzhurmatu’da çatışmaların devam ettiği saatlerde Erbil Hevler ABD askeri üssüne helikopterle özel birliklere bağlı 70 ABD askeri indirildi.

ABD 70 ASKER İNDİRDİ

Tuzhurmatu da çatışmaların devam ettiği saatlerde Erbil Hevler ABD askeri üssüne helikopterle özel birliklere bağlı 70 ABD askeri indirildi. Referandum sürecinde Duhok, Musul, Kerkük ve Mahmur da bulunan birliklerine takviye asker, silah ve cephane gönderen ABD’nin Kerkük’ü yönelik muhtemel bir Irak ordusu operasyonunu önlemek için güvenli bölge ilan etmeye hazırlandığı bildiriliyor. Kerkük’teki varlığı ısrarla gizlenen terör örgütü PKK militanları 13 Eylül gecesi Kerkük’te sokaklara indi.

Haberin Devamı

TERÖR PROVOKASYONU

PKK’nın Kerkük’te Türkmen ve Araplara yönelik provokasyonları gündüz saatlerinde de devam etti. 200 PKK’lı yeni militanın giriş yaptığı Kerkük’te teröristler silahlarız ile Peşmerge ye ait kontrol noktalarında görüntülendi. Gündüz saatlerinde ise aynı milattanlar önce araçlarla konvoy oluşturarak daha sonra da Kerkük şehir merkezinde yaptıkları yürüyüşle tahriklerine devam ettiler. Terör örgütü mensuplarının Öcalan posterleri ve PKK paçavraları ile yaptıkları gösteriler esnasında yer yer gerginlikler yaşandı.

Mesafe 10 metre

Kerkük’te Peşmerge ve Haşdi Şabi güçleri arasındaki gerginlik devam ederken, yer yer taraflar arasındaki mesafenin 10 metreye kadar düştüğü, karşılıklı hendeklerin kazıldığı belirtiliyor. Kerkük’ün Havice ilçesinin terör örgütü DEAŞ’tan geri alınmasının ardından, Irak ordusu, Haşdi Şabi ve federal polis güçlerinin bölgeye yönelik askeri sevkiyatlarını artırarak Peşmergeye karşı konuşlanması, gerginliğin en üst seviyeye çıkmasına neden odu. Peşmerge güçleri özellikle kent merkezindeki havalimanı ve K1 Askeri Üssü ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) elinde tuttuğu petrol kuyusu çevresindeki güvenlik önlemlerini arttırmış durumda.

Haberin Devamı

Kaynak: Yenişafak