Gazete Vatan Logo

Yüzlerce kişi sokaklarda! 'Trump'ı yasaklayın'

Filipinler'in başkenti Manila'da ABD Başkanı Trump karşıtı sol gruplar, çiftçiler ve öğrencilerden oluşan yüzlerce kişi, Trump'ı protesto etti. Trump'ın ülkeden ayrılmasını isteyen göstericiler Donald Trump'ın 4 metreye ulaşan posterlerini yaktı.

Yüzlerce kişi sokaklarda! 'Trump'ı yasaklayın'

Filipinler'in başkenti Manila'da ABD Başkanı Trump karşıtı gösteri düzenleyen protestocularla polis arasında yaşanan olaylarda 16 kişi yaralandı.

Filipinler medyasında yer alan habere göre sol gruplar, çiftçiler ve öğrencilerden oluşan yüzlerce kişi, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Liderler Zirvesi için Manila'da bulunan Trump'ı protesto etti.

Gösteride, Donald Trump'ın 4 metrelik heykeli ve posterleri yakıldı.

"Trump’ı yasaklayın", "ABD birlikleri hemen çıkın" ve "ABD emperyalizmi yıkılsın" pankartları açan göstericiler, ABD ve Trump karşıtı sloganlar attı.


Polis, ABD'nin Manila Büyükelçiliğine yürümek isteyen protestoculara tazyikli su sıktı.

Göstericiler ile polis arasında çıkan arbedede 6’sı polis, 10'u gösterici olmak üzere toplam 16 kişinin yaralandığı açıklandı.


Manila Polisi Bölge Şefi Joel Coronel, yaralanmaların hafif olduğunu ve yaralananların hastaneye kaldırıldıklarını bildirdi.

Trump’ın dün Manila'ya gelişinden itibaren gösterilere başlayan protestocular, eylemlerinin ülkeye girişinin yasaklanmasını istedikleri ABD Başkanının Filipinler'den ayrılana kadar devam edeceğini açıklamıştı.

Haberin Devamı