Gazete Vatan Logo

Yüzlerce çocuk Türkiye'ye geliyor

Gökcan Koleji 23 Nisan kapsamında bu yıl 7.'si düzenlenen Çocuk Halk Oyunları Festivali için 11 ülkeden yüzlerce çocuğu Türkiye'ye getiriyor.

Ulu Önder Atatürk’ün Dünya Çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında özel sektör kuruluşları uluslararası etkinliklere imza atıyor. Her yıl Dünya'nın bir çok ülkesinden çocukların katılımı ile düzenlediği GÖKCAN KOLEJİ Çocuk Halk Oyunları Festivali'nin 7. sini bu yıl da düzenleyen Gökcan Koleji, 17 Nisan da Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezinde muhteşem bir gala ile festivale start vermiş olacak.

Paraguay, Pakistan, Romanya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Endonezya, Arnavutluk, Kktc, Kırgızistan ve Gürcistan’dan gelen çocukların katılımı ile gerçeklecek olan festival geçen 6 yılda 56 ülke 2680 yabancı öğrenciden aldığı puanlarla Cioff tarafından Türkiye'de yapılan en iyi Çocuk Festivali seçildi.

17 Nisan 2016 Pazar günü Saat:16:00 da Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezinde muhteşem bir açılış Gala programı ile başlayacak olan festival Miniatürk’te 23 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 14.00 de ülkelerinin en güzel halk oyunları ve gösterileri ile devam edecek.

Haberin Devamı

Bir eğitim kurumu olarak amaçlarının Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı ,yenilikçi vizyonunu ve eğitimde kalite anlayışını geleceğe güvenle bakacak, insanlığa katkıda bulunacak, toplumda lider ve model olacak bireyler yetiştirmek olarak belirten Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Göktaş, bizim için işimizin manevi sorumluluğu her şeyin üzerindedir'' dedi.

Büyükçekemece-Beylikdüzü'nde 20 devlet okulunda etkinlik düzenlenecek

Festival boyunca gelen ülke çocuklara İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezdireceklerini, Festivale katılan gruplar kendilerine özgü kostüm, canlı müzik ve dans gösterileriyle ülkelerini ve yörelerini tanıtacaklarını belirten Göktaş, böylece farklı kültürlerin birbirilerini tanımasını sağlayacaklar dedi.